Spitalul cu o situație dramatică ce necesită o soluționare rapidă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spitalul cu o situație dramatică ce necesită o soluționare rapidă!

Sănătate 29 Septembrie 2018 / 12:36 528 accesări

Ministerul Sănătății a analizat în regim de urgență situația de la Spitalul Tichilești și va lua măsurile necesare pentru ca pacienții internați în această unitate sanitară să ducă un trai decent.

Astfel, ministrul Sănătății va prezenta Guvernului un proiect de act normativ prin care se va excepta Spitalul Tichilești de la prevederile HG 665/2016 privind alocația de hrană acordată în unitățile sanitare, pentru a putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană.

Menționam că nu au existat sesizări sau solicitări transmise de conducerea spitalului din Tichilești la Ministerul Sănătății pentru suplimentarea fondurilor de hrană sau alte necesități.

“Este o situație specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătății se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienți au nevoie de condiții pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici își petrec toată viaţă. Cred că această unitate trebuie să aibă un regim special, ea nu poate fi supusă regulilor care se aplică într-un spital care primește pacienți doar pe o perioadă limitată de timp şi care se întorc acasă după rezolvarea problemei medicale. Situația este cu atât mai dramatică şi necesită o soluționare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.12
Pagina a fost generata in 0.136 secunde