Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, la Centenar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, la Centenar
Social, Sănătate 30 August 2019 / 12:04 2624 accesări 0 comentarii

Au trecut 100 de ani de când Ministerul de Război, prin Ordinul nr. 9259 din 11.08.1919, a dispus înființarea unui Spital Militar în garnizoana Constanța, având ca șef, începând cu 01.10.1919 pe lt.colonelul dr. Ceaparu Cristea. De atunci, mii de oameni, militari și civili, și-au recăpătat sănătatea în acest loc.

Pentru a marca acest eveniment, joi, 29.08.2019, în prezența unei audiențe numeroase, foste și actuale cadre medicale, a avut loc lansarea cărții „Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, la Centenar” scrisă de Gheorghe Stănescu și Aurel Trană.

„Este un eveniment deosebit, lăudabil. Cartea este o apariție deosebită și va fi un reper pentru istoria medicinei constănțene și a spitalului militar. Este vorba despre acest spital care a fost și va rămâne un spital de elită. A fost mereu un reper”, a declarat colonel dr. Viorel Crângu, cel care a lucrat la acest spital 37 de ani.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.121 secunde