Sportivii români cu dizabilități intelectuale, medaliați cu aur la Jocurile Mondiale de Iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sportivii români cu dizabilități intelectuale, medaliați cu aur la Jocurile Mondiale de Iarnă
20 Martie 2017 / 21:21 105 accesări 0 comentarii

Sportivii Alexandru Marinescu şi Theodor Bucur au cucerit, luni, medaliile de aur în cadrul Jocurilor Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, competiţie adresată persoanelor cu dizabilități intelectuale, potrivit unui comunicat.

Alexandru Marinescu și Theodor Bucur au luat medaliile de aur la mers/alergare pe zăpadă, iar Maria Moșoiu a cucerit medalia de argint. Oana Negrea a primit, tot la proba de mers/alergare pe zăpadă, medalia de bronz. La aceeași proba, Iulian Coltor și Mara Oprea au ocupat locul 4.

Duminică, la competițiile de schi alpin, șase sportivi români cu dizabilități intelectuale au fost premiați: Viorel Tătaru și Codruț Moldoveanu au primit medaliile de argint, iar Nicoleta Stan și Denisa Iliescu medaliile de bronz. Sportivii Andrei Cupșa și Florin Ilie au ocupat locul 4, respectiv locul 5 la slalom uriaș.

„Este extraordinar ce au reușit să facă până acum sportivii noștri, în condiții destul de vitrege din punctul de vedere al zăpezii. Tinerii au fost încurajați de campioni olimpici și mondiali la schi alpin, Benjamin Raich și Marlies Raich, precum și de însuși Președintele Austriei, domnul Alexander van der Bellen. Gheața medaliilor a fost spartă, așteptăm mai multe în următoarele zile”, a declarat Roxana Ossian, șeful delegației României în Austria.

În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilități intelectuale reprezintă România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, la Graz, Schladming şi Ramsau, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an. Românii concurează la patru sporturi: schi alpin, schi fond, patinaj artistic şi snowshoeing.

Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017 – cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume – au loc în perioada 14 – 25 martie și reunesc 2700 de sportivi. Organizate pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, evenimentul reunește delegații din 107 de țări. România participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1532 secunde