Sprijin condiționat pentru Angela Merkel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu mai e de capul ei!

Sprijin condiționat pentru Angela Merkel

Externe 24 Noiembrie 2016 / 14:48 382 accesări

Deciziile Angelei Merkel par să nu mai fie urmate cu sfințenie de aliații săi, ci, dimpotrivă, aceștia au început să îi pună condiții, auzind că mai vrea un mandat de cancelar. Se pare că Angela Merkel a reușit, anul trecut, să nemulțumească pe toată lumea cu politica ei în materie de imigrație, primind în Germania un număr impresionant de refugiați musulmani care apoi au început să le dea bătăi de cap autorităților. Anul acesta a debutat cu agresiunile sexuale ale imigranților în noaptea de Anul Nou, pentru ca apoi, în vară, nemții să se confrunte cu o serie de atacuri teroriste comise tot de acei imigranți cărora le fusese oferită găzduire pe teritoriul Germaniei. În aceste condiții, nu este de mirare că popularitatea Angelei Merkel nu mai este ce-a fost, ca și susținerea de care se bucură pe plan politic.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale din Bavaria (CSU) și un aliat-cheie al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), formațiunea politică a cancelarului german, Angela Merkel, a declarat că susținerea în continuare a acesteia, pentru încă un mandat în fruntea Executivului german, depinde de introducerea unei limite anuale în ceea ce privește numărul de imigranți primiți de Germania, scrie agenția de presă DPA. ”Vom insista asupra acestui lucru, deoarece o limită este precondiția pentru succesul integrării”, a declarat Seehofer, un critic constant al politicilor Angelei Merkel în ceea ce privește imigrația, potrivit cotidianului ”Augsburger Allgemeine”. Declarația lui Seehofer a venit după ce, duminică, Merkel a anunțat că va candida pentru al patrulea mandat de cancelar, cu ocazia alegerilor federale din anul 2017.

Cele două partide, CSU și CDU, cunoscute în Germania și drept ”Uniunea”, se confruntă cu presiunea tot mai mare exercitată de partidul populist și anti-imigrație Alternativa pentru Germania (AfD). Seehofer, care este și premierul Bavariei, a mai adăugat că anticipează ”cele mai dificile zece luni din ultimele decenii pentru Uniune”, făcând referire la perioada dinaintea alegerilor. În cursul acestui an, în Germania se estimează sosirea a circa 300.000 de refugiați, potrivit autorităților germane pentru imigrație. Această cifră este cu mult mai mică decât numărul extracomunitarilor veniți în Germania în cursul anului 2015, deși estimările inițiale care indicau peste un milion de refugiați sunt acum considerate exagerate.12