SSC Farul și-a asigurat promovarea în Liga a 3-a la fotbal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După ploaia de goluri de la Sarichioi SSC Farul și-a asigurat promovarea în Liga a 3-a la fotbal
Sport 18 Iunie 2017 / 13:59 3063 accesări 3 comentarii
Pentru jucătorii de la SSC Farul Constanța, returul cu Pescărușul Sarichioi va constitui o simplă formalitate

Pentru jucătorii de la SSC Farul Constanța, returul cu Pescărușul Sarichioi va constitui o simplă formalitate

După ce și-a îndeplinit cu brio primul obiectiv din scurta istorie a clubului, devenind campioană județeană după ce a câștigat Liga a IV-a la fotbal din județul Constanța cu avans de 17 puncte față de a doua clasată, SSC Farul Constanța este la 90 de minute de a bifa și al doilea obiectiv: promovarea în Liga a 3-a la fotbal. Jucătorii antrenați de Ion Barbu și Gheorghe Mina au câștigat la scor manșa tur a barajului cu Pescărușul Sarichioi, jucată în deplasare, astfel că pentru campioana județului Tulcea va fi practic imposibil să mai întoarcă incredibilul 2-7 (1-4) înregistrat sâmbătă la Sarichioi. Manșa retur a barajului va avea loc pe 24 iunie, de la ora 17.30, cel mai probabil pe Stadionul „Farul” din Constanța.

Meciul de pe terenul „Pescărușul” din Sarichioi a fost la discreția formației oaspete, care și-a impus superioritatea încă din start, și-a făcut meciul ușor grație dublei reușite de Alexandru Grigoraș în primele patru minute, iar diferența de scor înregistrată pe tabela de marcaj ne scutește de alte comentarii. Meciul a fost spectaculos, deschis, între două formații care în niciun moment nu și-au propus să se apere și să închidă jocul. S-au înscris nouă goluri, dar au mai fost o sumedenie de ocazii ratate! Au marcat Al. Grigoraș (minutele 2, 4, 66), D. Zaharia (30, 84), I. Florea (37) și Măgureanu (87), pentru constănțeni, respectiv Tomescu (6) și E. Nanu (51). Să mai spunem că s-a jucat pe o ploaie care destul de rar a contenit pe durata partidei, detaliu care nu i-a împiedicat pe fanii veniți de la Constanța să-și încurajeze non-stop favoriții!

Au evoluat formațiile:

Pescărușul Sarichioi (antrenori Marian Costache și George Bravu): Geomadin - Al. Ciobanu, Ispas, Tomescu, Țeican (82 Nichifor) - M. Bravu, Coconașu, I. Nane (69 Alexe), Ad. Grigoraș - Șt. Ciobanu, Em. Nanu.

SSC Farul Constanța (antrenori Ion Barbu și Gheorghe Mina, director tehnic Viorel Farcaș): Vl. Neagu - Răvoiu, Fl. Pătrașcu, Bumbac - Al. Grigoraș, I. Florea (83 E. Abibula), Ochia (46 Nițescu), Suciu, Șicu (70 E. Asan) - Mazilu (64 Măgureanu), Dorel Zaharia.

DECLARAȚII DUPĂ MECI

„Este o victorie pe care o așteptam și sunt foarte fericit că am făcut un pas important și decisiv spre ceea ce ne-am propus anul trecut, promovarea în Liga a 3-a. Îi felicit pe băieți, care s-au autodepășit și au făcut un meci mare. Sunt mândru de ei și de spectatorii care ne-au susținut” - Marcel Lică, președinte SSC Farul.

„Cred că suntem promovați în proporție de 99 la sută. Jocul a fost foarte bun, iar galeria fantastică. Sper ca de acum încolo să urmeze promovări succesive până în Liga 1, pentru că acolo ne este locul” - Ion Barbu, antrenor principal SSC Farul.

„Cred că deja am tranșat promovarea și ne bucurăm că ne-am îndeplinit acest prim obiectiv. Scopul pentru care s-a înființat clubul este însă mult mai măreț, nu ne-a onorat prea mult participarea în Liga a IV-a, dar asta este, a trebuit să trecem și pe aici. Ne bucurăm că suporterii au fost alături de noi indiferent de condițiile meteo și le mulțumim. Așteptăm cât mai mulți spectatori la returul de pe stadionul Farul și sperăm să vină cât mai multă lume alături de acest proiect, pornit de la zero, pentru că se știe: în fotbal cel mai important capitol este cel financiar. Un proiect sănătos are nevoie de bani, pentru că altfel... Vrem ca la retur să reușim încă o victorie, să facem spectacol și să ne bucurăm cu toții de promovare” - Florin Pătrașcu, căpitanul echipei SSC Farul.

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1919 secunde