Stadionul Olimpic din Londra nu este propice fotbalului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stadionul Olimpic din Londra nu este propice fotbalului

Sport 02 Noiembrie 2016 / 17:29 448 accesări
Olympic Stadium din Londra este criticat pentru problemele de securitate ale fanilor

Olympic Stadium din Londra este criticat pentru problemele de securitate ale fanilor

Stadionul Olimpic din Londra, pe care din acest sezon joacă echipa West Ham United, din prima ligă engleză, „nu este adaptat pentru fotbal”, potrivit unor experți citați de „France Football“. Construită pentru Jocurile Olimpice din 2012, noua arenă a lui West Ham face obiectul criticilor, după ce de la începutul actualei stagiuni au avut loc mai multe incidente cu ocazia meciurilor de acasă ale „Ciocănarilor”.

La aproape o săptămână de la ciocnirile dintre fanii londonezi ai lui West Ham și cei ai lui Chelsea, de la un meci din Cupa Ligii engleze, mai mulți experți au menționat probleme majore. O sursă anonimă, apropiată de entitatea responsabilă de această arenă, London Legacy Development Corporation, a declarat că „stadionul reprezintă o mare problemă și seamănă cu un câmp de luptă pentru fani, înăuntru ca și în afară”. Expertul a criticat distanța prea mare dintre tribune și teren, ca și prezența unor spații comune unde se amestecă fanii rivali, în exteriorul arenei. Alt expert, Paul Fletcher, crede că nu este posibilă ameliorarea arenei. „Singura posibilitate este să fie distrus și reconstruit”, a precizat el.

Stadionul Olimpic a cunoscut deja lucrări importante, în valoare de 280 de milioane de euro, pentru ca aici să se poată juca fotbal și rugby. În 2012, West Ham a obținut dreptul de a evolua aici timp de 99 de ani, începând din acest sezon. În august 2016, Astra Giurgiu a învins-o pe acest stadion pe West Ham United (1-0) în returul play-off-ului Europa League, reușind în urma acestui rezultat să se califice în faza grupelor.12
Pagina a fost generata in 0.2215 secunde