Stadionul unde s-a scris istorie pentru fotbalul românesc va fi demolat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După 44 de ani

Stadionul unde s-a scris istorie pentru fotbalul românesc va fi demolat

Sport 28 August 2018 / 15:37 566 accesări

Stadionul pe care foarte mulți iubitori ai sportului rege îl consideră „templul” fotbalului românesc urmează să fie demolat, pentru a fi înlocuit de o arenă modernă, în vederea organizării EURO 2020, competiție care va fi găzduită și de București. Patru meciuri de la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020 vor fi găzduite de Arena Națională din București, două din faza grupelor, un meci din optimile de finală și unul din sferturile de finală, iar stadioanele Ghencea, Rapid, Arena Națională și Dinamo au fost desemnate pentru a găzdui antrenamentele naționalelor participante la turneul final. Compania Națională de Investiții s-a angajat să renoveze aceste stadioane, stadionul „Steaua” din Complexul Sportiv Ghencea urmând să fie reconstruit din temelii.

Pe legendarul stadion din Ghencea s-a desfășurat campania Stelei din sezonul 1985-1986, care s-a încheiat cu obținerea celui mai mare trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni, iar partidele susținute de reprezentativa României au dus la obținerea unor victorii de răsunet în compania unor naționale de top din fotbalul mondial.

Marți, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a organizat un eveniment pe stadionul „Steaua”, la care au fost prezenţi şi foştii jucători Anghel Iordănescu, Marius Lăcătuș, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ştefan Iovan, Gavrilă Balint, Adrian Neaga, George Ogăraru și Mirel Rădoi, toți invitații primind ca amintire o bucată din gazonul vechii arene. S-a disputat şi un meci între două grupe de copii ale CSA Steaua, iar Cristian Petrea, comandantul clubului bucureștean, a anunţat că sâmbătă, între orele 10.00 şi 16.00, stadionul va fi deschis publicului care vrea să-şi ia rămas bun de la vechiul stadion „Steaua”, inaugurat în anul 1974.

„În Templul fotbalului românesc s-a scris istorie. Aici au avut loc cele mai importante rezultate ale echipei Steaua, cât şi ale echipei naţionale. Aici s-a scris o parte din istoria fotbalului românesc, aici au adus performanţe Lăcătuş, Tudorel Stoica, Piţurcă, Boloni şi o parte dintre marii noştri jucători. Pot spune că aici a fost şi casa mea de la 11 ani, pentru că aici mi-am petrecut o mare parte din cariera mea sportivă”, a declarat Anghel Iordănescu, fostul căpitan și antrenor al Stelei și al echipei naționale de fotbal a României. „Este stadionul care îmi va rămâne veşnic în amintire. Îmi doresc din tot sufletul ca odată terminat acest stadion să fiu din nou aici alături de echipa care sper că va ajunge în cel mai scurt timp acolo unde îi este locul”, a spus și Marius Lăcătuş. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că tricolorii vor reveni în Ghencea după construirea noului stadion.



12