”Star Wars: Trezirea Forţei” va depăşi, duminică, pragul încasărilor de un miliard de dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
”Star Wars: Trezirea Forţei” va depăşi, duminică, pragul încasărilor de un miliard de dolari
Divertisment 27 Decembrie 2015 / 17:11 1065 accesări 0 comentarii

”Star Wars: Trezirea Forţei”, cel mai recent film din seria ”Războiul stelelor”, este pe cale să stabilească un nou record istoric, urmând să depăşească, după proiecţiile de duminică, un miliard de dolari din încasări pe plan mondial, devenind pelicula care atinge cel mai repede acest prag. Într-un comunicat de presă oficial, reprezentanţii companiei Walt Disney au anunţat sâmbătă că ”Star Wars: Trezirea Forţei” a generat încasări de 890,3 milioane de dolari până pe 25 decembrie şi va depăşi pragul de un miliard de dolari la sfârşitul acestui weekend, după proiecţiile de sâmbătă şi duminică, informează Reuters. Acest lungmetraj, al şaptelea din relansata franciză ”Star Wars”, a fost lansat pe anumite pieţe internaţionale pe 16 decembrie, cu o zi înainte de premiera sa oficială din America de Nord.

Actualul deţinător al recordului mondial în ceea ce priveşte filmul care a ajuns cel mai repede la pragul de un miliard de dolari din încasări este lungmetrajul ”Jurassic World”, produs de Universal Pictures, care a avut nevoie de 13 zile după lansare pentru a atinge acest prag psihologic. Noul film din seria ”Star Wars” a depăşit deja ”Jurassic World” şi a devenit lungmetrajul cu cel mai bun weekend de debut din istoria box office-ului mondial, obţinând încasări de 529 de milioane de dolari pe plan global. Reprezentanţii studiourilor Disney spun că noul film ”Star Wars” a generat, până în prezent, încasări de 440,4 milioane de dolari în America de Nord şi de 449,9 milioane de dolari în box office-ul internaţional şi urmează să fie lansat în China, a doua piaţă cinematografică din lume, pe 9 ianuarie. China reprezintă un element crucial în campania organizată de studiourile Disney, care doresc ca noul lungmetraj ”Star Wars” să devină filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. În prezent, acest record absolut este deţinut de filmul ”Avatar”, regizat de James Cameron, care a generat încasări de 2,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Disney a cumpărat drepturile asupra francizei SF ”Războiul stelelor” în 2012, contra unei sume de peste 4 miliarde de dolari. Pelicula ”Star Wars: Trezirea Forţei”, regizată de J.J. Abrams, este o continuare a faimoasei saga create de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, ”Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983. Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.Pagina a fost generata in 0.1316 secunde