Starea de urgenţă ar putea fi reintrodusă. Iohannis: Unii au înţeles greşit relaxarea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Starea de urgenţă ar putea fi reintrodusă. Iohannis: Unii au înţeles greşit relaxarea

Politică 19 Mai 2020 / 20:11 1218 accesări

Odată cu relaxarea restricţiilor de circulaţie, ai putut ieşi din casă, în localitate, fără să mai dai vreo explicaţie autorităţilor. Klaus Iohannis te ameninţă, însă, că nu va ezita să instituite, din nou, starea de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, dacă vei continua să nu respecţi regulile.

Klaus Iohannis: Unii au înţeles complet greşit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa. Cred că nimeni nu îşi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie, în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ.

Şeful statului te avertizează că pericolul nu a trecut şi că există riscul unui nou val de infectări, dacă nu eşti responsabil.

"Din nefericire, au fost în aceste zile şi exemple de comportamente în totală contradicţie cu normele sanitrare pe care trebuie să le respectăm cu toţii. Dragi, români, virusul este încă printre noi. În acest moment trebuie să vă spun că dacă regulile vor fi contant încălcate, ne înreptăm cu siguranţă spre un scenariu în care vom avea noi focare şi un nou val de îmbolnăviri. Măsurile luate pe parcursul stării de urgenţă şi-au dovedit eficienţa. Cred că nimeni nu îşi mai doreşte să reintrăm în starea de urgenţă, dar vom fi obligaţi să luăm din nou această decizie, în situaţia în care ritmul de infectare şi presiunea pe spitale vor creşte semnificativ. Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei, cu scopul de a cultiva neîncrederwa în rândul cetăţenilor", a declarat Klaus Iohannis.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1377 secunde