Starea pilotului militar care s-a catapultat în accidentul aviatic de la Kogălniceanu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nu-şi poate mişca picioarele Starea pilotului militar care s-a catapultat în accidentul aviatic de la Kogălniceanu
Eveniment 12 Iunie 2017 / 21:57 3854 accesări 0 comentarii

Un MiG 21 LanceR s-a prăbuşit luni la câțiva kilometri de aeroportul Mihail Kogălniceanu. Pilotul a reuşit să se catapulteze, dar a suferit multiple răni. El a fost dus cu avionul la Spitalul Militar din Capitală. Totul s-ar fi întâmplat din cauza unei păsări care a fost prinsă la motor în timpul zborului. Medicii spun că pilotul avionului MiG 21 LanceR nu își poate mișca picioarele și urmează să fie operat marți dimineață. Pilotul a fost preluat în stare conştientă şi dus la spital. Aparatul se întorcea dintr-o misiune de antrenament, când pilotul a raportat prin staţie "o defecţiune majoră la motor", după care s-a catapultat. De la Spitalul Clinic de Urgență Constanța, a fost transportat cu un avion militar în București.

"La ora 16,45 a ajuns la Spitalul Militar — la Unitatea de Primiri Urgențe. Până în acest moment a fost evaluat complet de o echipă multidisciplinară. (...) S-a făcut până acum tomografie computerizată și rezonanță magnetică. A avut un politraumatism prin catapultare. Leziunile cele mai importante sunt de coloană vertebrală — are o fractură tasare de corp vertebral T4 și L1. Cea mai importantă afecțiune este tasarea corpului vertebral L1, care este o tasare cu deplasare fragmente osoase ce comprimă canalul medular și determină parapareză, adică pacientul nu își poate mișca picioarele în acest moment", a declarat comandantul unității medicale, general de brigadă medic Florentina Ioniță Radu. Potrivit Florentinei Ioniță Radu, pilotul prezintă și contuzii, are pleurezie și fractură de calcaneu. "Până marți dimineață va fi internat în Terapie intensivă. Marți dimineață, la ora 11,00, este planificată intervenția chirurgicală", a precizat medicul, potrivit Agerpres. Florentina Ioniță Radu a mai spus că unitatea medicală este pregătită cu sânge pentru intervenția chirurgicală de marți. "Dacă lucrurile merg bine, pacientul, în câteva zile, s-ar putea mobiliza și ar putea începe recuperarea", a afirmat comandantul spitalului, care a precizat însă că acestea sunt supoziții, în cursul zilei de marți putând fi date mai multe detalii despre evoluția stării de sănătate a pacientului.

Șeful Secției de neurochirurgie, Marian Mitrică, a afirmat că, dacă "lucrurile vor merge bine", în 48 de ore de la intervenție se va putea începe recuperarea. El a menționat că medicii de la SUUMC au mai realizat astfel de intervenții chirurgicale, care în proporție de peste 90% au decurs foarte bine, cu rezultate bune.

Citește și:

Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

Militari americani ajută la recuperarea avionului MiG 21 Lancer prăbușit

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2456 secunde