Start! Evaluarea Națională debutează cu proba de limba și literatura română

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe locuri, fiți gata... Start! Evaluarea Națională debutează cu proba de limba și literatura română
Educație 10 Iunie 2018 / 17:51 464 accesări 1 comentariu

Peste 150.000 de elevi din toată țara, dintre care aproximativ 5.000 de absolvenți de clasa a VIII-a din Constanța vor susține pe 11 iunie prima probă din cadrul Evaluării Naționale - la limba și literatura română. Candidații se vor prezenta în săli până la ora 8.30 și, timp de două ore, vor elabora lucrările sub stricta supraveghere a camerelor video și a supraveghetorilor. Orice tentativă de fraudare se va pedepsi cu excluderea din examen și acordarea notei 1.

Emoții mari pentru absolvenții claselor a VIII-a din toată țara! Pe 11 iunie i-a startul primul examen important din viața lor - Evaluarea națională, miza acestuia fiind admiterea la liceu.

Potrivit datelor centralizate de Ministerului Educației Naționale, 150.310 elevi din toată țara vor susține proba de limba și literatura română. Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeași zi se pot depune contestații în intervalul orar 14:00 - 19:00 (nota obţinută după recorectarea lucrării va rămâne definitivă chiar dacă diferenţa între aceasta şi nota iniţială este mai mică de 50 de sutimi, potrivit unui ordin de ministru adoptat în timpul mandatului lui Mircea Dumitru). Rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

La Constanța, 5.294 de absolvențiai clasei a VIII-a vor susține probele scrise din cadrul Evaluării naționale, care se va desfășura în119 centre de examen.

Atenție la regulile care trebuie respectate de candidați

Examenul începe la ora 9.00 când se deschid plicurile sigilate în care se află subiectele. Accesul elevilor se va face începând cu ora 8.30. Fiecare sală este numerotată şi are la uşă un tabel cu numele elevilor care trebuie să susţină Evaluarea Naţională (EN) şi ordinea acestora în bancă, fiind aşezaţi câte unul în bancă.

Înainte de aducerea subiectelor în săli, elevii vor fi instruiţi cu privire la modalitatea de desfăşurare a examenului de Evaluare Naţională şi modul de completare a datelor personale în colţul din dreapta sus care ulterior se lipeşte.

Elevilor le este interzis să intre în săli cu: telefoane, manuale, notiţe, rezolvări de subiecte, calculatoare sau alte mijloace electronice ce îi poate ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen. De asemenea, acestora ar trebui să li se aducă la cunoştinţă consecinţele încălcării regulilor şi-anume: eliminarea de la examen şi notarea lucrării cu nota 1.

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor și schemelor și instrumente de desen la Matematică. După ce rezolvă subiectele, elevii îşi numerotează paginile sub îndrumarea asistenţilor prezenţi în sală, cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta. Se vor numerota toate paginile pe care a scris elevul, iar partea nescrisă va fi barată de către asistenţi. La expirarea celor 120 de minute, toţi elevii predau lucrările. Este interzisă depăşirea acestui timp acordat. Ultimii 3 elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări. Examenul se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

Tel verde pentru nereguli

Atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul să susţină Evaluarea Naţională fără taxă. Rezultatele obţinute la aceste probe sunt decisive pentru admiterea în învăţământul liceal, reprezentând 80% din totalul mediei. 20% reprezintă media notelor din gimnaziu.

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție și o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Astfel, numărul TELVERDE 0800801100 va fi disponibil în perioada 11-14 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8:00 -14:00.

În acest an, Evaluarea Națională se dă în școli fără ca ceilalalți elevii să fi terminal anul școlar. Situația dă peste cap și cursurile la celelalte clase, care nu vor putea să aibă loc luni și miercuri, până la ora 12.00. În unele școli, elevii din clasele mici sunt chemați după-amiaza, în altele nu vin deloc.

Loading...

1 comentariu

OM 12:35:35 / 19 Iunie 2018
ASA CEVA NU ESTE POSIBIL SA SE PETREACA IN SCOALA, ASA SE EXPLICA PROASTELE REZULTATE SCOLARE ?!

PARINTZII DORESC / VOR CA AI LOR COPII, SA INVETZE CE SA MANANCE PENTRU CA SA FIE SANATOSI / CUM SA MANANCE SANATOS, IN SCHIMB PARINTZII, NU SINT DE ACORD CA, AI LOR COPII SA INVETZE DESPRE : ORGANELE GENITALE SI DE REPRODUCERE, SEX, HOMOSEXUALITATE, GAY, LESBIENE, CUPLURILE GAY SI INFIEREA DE COPII DE CATRE CUPLURILE GAY ........... , ADICA SA TRANSFORMAM SCOLILE IN BORDELURI, ATUNCI CADRELE DIDACTICE VOR PRIMI TITULATURA DE INITZIATORI IN ALE SEXULUI, DESFRANARII, CURVIEI CU ACTE IN REGULA, APROBATE DE MINISTERELE EDUCATZIEI SI SANATATZII ?! ATUNCI NUMAI CONSTRUITZI BORDELURI, TRANSFORMATZI SCOLILE IN BORDELURI SI ATZI REZOLVAT DOUA PROBLEME INTR-UNA, MAI CONSTRUITZI SI CATE O MATERNITATE PE LANGA SCOALA, UN CENTRU PENTRU OFICIEREA CUPLURILOR GAY SI S-A REZOLVAT TOT CE AU GANDIT UNII SI ALTZII, DEA LUNGUL TIMPULUI PENTRU NOI, ROMANII ! ACEST FAPT SE DATOREAZA PENTRU CA NETREBNICII / TRADATORII DE CONDUCATORI ROMANI REZULTATZI DIN TOATE PARTIDELE ROMANESTI EXISTENTE DE LA 1989 SI PANA IN PREZENT, AU FOST ALESI DE MAREA MAJORITATAE A ROMANILOR, IN TIMP CONDUCATORII NOSTRI, AU PUS IN APLICARE CE LE-AU DICTAT SI LE DICTEAZA, CEI DIN AFARA ROMANIEI PENTRU A DISTRUGE NEAMUL ROMANESC SI ROMANIA SI ASTA PENTRU CA ACEST POPOR ESTE CRESTIN ORTODOX. CELOR DIN AFARA ROMANIEI, CRESTINISMUL ORTODOX AL ROMANILOR, LE STA IN INIMA, CA UN GHIMPEDE, PENTRU CA EI, NE FIIND CRESTINI ORTODOXI, CA SA DISTRUGA PE ROMANI SI CREDINTZA STRABUNA, CRESTINA ORTODOXA FOLOSESC EXPERIMENTE PRACTICI SI EXPERIMENTE DE APROAPE 30 DE ANI, ADICA PROPOVADUIESC PESTE TOT SI ORIUNDE PRACTICAREA: HOMOSEXUALITATZII, GAY, LGBT, DESFRAUL DE LA VARSTA FRAGEDA : MASTURBAREA, HOMOSEXUALITATEA, GAY, SODOMIA, MALAHIA, TOATE ACESTEA DETERMINA SMINTIREA MINTZII COPIILOR SI PERSOANELOR TINERE SI MATURE, CA TRAIND IN LUMEA LOR, ADICA A DESFRAULUI SI DESTRABALARII, TREPTAT TREPTAT, SA NUMAI APARA FAMILIA FORMATA DINTR-UN BARBAT SI O FEMEIE, CA SA NU SE MAI NASCA COPII IN LUME SI SA SE REDUCA NUMARUL POPULATZIEI ROMANIEI / LUMII, CRESTINII ORTODOXI SA DISPARA. APARITZIA PAPUSILOR SEXUALE ARE MENIREA DE UITA GUSTUL IUBIRII CU UN BARBAT ORI CU O FEMEIE SI TOTODATA ARE ROLUL DE A MICSORA NUMARUL POPULATZIEI, PENTRU CARE FAPT APAR DEZECHILIBRE IN TOT / TOATE SI PESTE TOT, IN FELUL ACESTA AU APARUT : DEZORDINEA, NESCULTAREA COPIILOR DE PARINTZI, DISPRETZUL FATZA DE RESTUL GENERATZIILOR, DISCREDITAREA SI DEZMATZUL, PENTRU CA AFECTAREA CREIERULUI UMAN SI MAI ALES AL COPIILOR CU CHESTIUNI NEFIRESTI VARSTEI LOR, DUC LA ASTFEL DE PERTURBARI, CARE IN FINAL DETERMINA : VIOLURILE, CRIMELE, ACCIDENTELE, DROGATZII...... , CARE DE CEVA VREME, VEDEM / AUZIM, CA TOATE SUNT FACUTE PE BANDA RULANTA............ !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2114 secunde