Start în Cupa Mării Negre la volei masculin, ediţia a 8-a

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Start în Cupa Mării Negre la volei masculin, ediţia a 8-a

Sport 28 Septembrie 2012 / 00:00 1527 accesări

Astăzi, în Sala Sporturilor din Constanţa, vor avea loc primele două partide contând pentru Cupa Mării Negre la volei masculin, competiţie ajunsă la ediţia a 8-a şi la care accesul publicului este gratuit. Patru formaţii se vor alinia la start, CVM Tomis Constanţa, VfB Friedrichshafen (Germania, formaţie antrenată de Stelian Moculescu), Istanbul BBSK (Turcia) şi BCC-NEP Castellana Grotte (Italia), care vor juca fiecare cu fiecare, vineri, sâmbătă şi duminică. După ce săptămâna trecută au jucat la Dobrici cu formaţia locală Dobrudja 07, Levski Sofia şi Galatasaray Istanbul, voleibaliştii constănţeni vor avea din nou de cealaltă parte a fileului adversari de marcă. Friedrichshafen a ocupat locul 3 în campionatul trecut (după şapte titluri consecutive!) şi a câştigat Cupa Germaniei, fiind eliminată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Istanbul BBSK a câştigat campionatul Turciei în 2009 şi s-a clasat pe locul 6 în ediţia trecută. Duminică, la Baia Mare, şi-a adjudecat Cupa Balcanică, ediţia 2012, şi a obţinut un loc pe tabloul principal al Cupei Challenge. BCC-NEP Castellana Grotte este o reprezentantă a puternicului volei din Italia, care în sezonul trecut a reuşit promovarea în primul eşalon şi a câştigat Cupa Italiei rezervată echipelor din Serie A2. „Ne e mult mai uşor să organizăm turnee cu echipe de valoare acum, faţă de anii trecuţi. Clubul nostru este foarte bine cunoscut în Europa, iar celor care au jucat aici le face plăcere să revină la Constanţa. Aceasta este şi una dintre menirile de a exista a echipei, să facă numele Constanţei cunoscut peste hotare”, spune Sorin Strutinsky, preşedintele CVM Tomis.

Vor fi aşadar adversari de elită pentru echipa constănţeană, care se pregăteşte pentru startul Diviziei A1, prevăzut pentru sâmbăta viitoare, şi are nevoie de meciuri tari pentru omogenizarea noii formule de echipă. Faţă de sezonul trecut, lotul cuprinde 9 voleibalişti noi, iar relaţiile de joc nu sunt puse la punct. „S-au făcut achiziţii bune, au venit jucători de valoare, ne mai rămâne doar să ne iasă jocul şi să câştigăm meci de meci. Toţi cei care au venit sunt jucători buni şi ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele”, consideră coordonatorul Marin Lescov, rămas la Tomis din sezonul trecut alături de Andrei Spînu, Mladen Bojovic, Alexandru Zahar (jucător nerefăcut încă după operaţia la genunchi) şi Vladislav Ivanov. Toate cele şase meciuri ale turneului de la Constanţa vor fi transmise în direct de Neptun TV.

GONZALEZ, ULTIMA ACHIZIŢIE A TOMISULUI. Formaţia constănţeană şi-a completat ieri lotul cu un nou coordonator, care să suplinească despărţirea de Shane Alexander. Australianul, ca şi extrema Maximo Montoya (Venezuela), şi-a reziliat de comun acord contractul cu Tomis, fiind înlocuit de un jucător cubanez. Javier Augusto Gonzalez Panton a împlinit 29 de ani pe 21 ianuarie şi are 1,92 m înălţime. A debutat la 19 ani în naţionala Cubei, iar în 2005, aflat în turneu cu naţionala în Italia, a ales să ceară azil politic. S-a menţinut în formă jucând volei pe plajă, iar din 2007 a primit din nou drept de joc. A evoluat pentru Fiorese Spa Bassano (2007, Serie A2), Bre Banca Lannutti Cuneo (2007-2009, Serie A1), Tonno Callipo Vibo Valentia (2009-2010, A1), Copra Morpho Piacenza (2010-2011, A1) şi Fidia Padova (2011-2012, A1). În Italia s-a remarcat prin acurateţea paselor sale şi prin forţa serviciului din săritură.

PROGRAMUL CUPEI MĂRII NEGRE 2012

Vineri 28 septembrie 2012

ora 17.30: CVM Tomis Constanţa - Istanbul BBSK

ora 20.30: VfB Friedrichshafen - BCC-NEP Castellana Grotte

Sâmbătă 29 septembrie 2012

ora 17.30: CVM Tomis Constanţa - BCC-NEP Castellana Grotte

ora 20.30: Istanbul BBSK - VfB Friedrichshafen

Duminică 30 septembrie 2012

ora 17.30: CVM Tomis Constanţa - VfB Friedrichshafen

ora 20.30: Istanbul BBSK - BCC-NEP Castellana Grotte

INTRAREA ESTE GRATUITĂ12
Pagina a fost generata in 0.1643 secunde