Start în prima competiție oficială de înot din 2017

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Start în prima competiție oficială de înot din 2017

Sport 22 Martie 2017 / 15:14 807 accesări
Răzvan Grădinaru s-a transferat la Dinamo București

Răzvan Grădinaru s-a transferat la Dinamo București

În perioada 22-26 martie, bazinul olimpic acoperit din Bacău găzduiește Campionatele Naționale de înot pentru juniori, tineret și seniori. Este prima competiție oficială organizată în acest an, în care toți sportivii concurează la un loc în serii, contracronometru, apoi posesorii celor mai buni opt timpi obțin calificarea în finala A, iar posesorii următorilor opt timpi (exclusiv seniorii) concurează în finala B. După ce se desfășoară finalele, se alcătuiesc trei clasamente finale: open, tineret și juniori. Astfel, teoretic, dacă un junior este cel mai bun din ţară, el obţine trei medalii de aur în proba respectivă!

La competiția organizată la Bacău vor participa 14 înotători constănțeni, cei mai mulți, șapte, fiind de la Palatul Copiilor (antrenor Octavian Tileagă): Răzvan Constantin, Adrian Stoicescu, Cristian Tranulea, Mihai Popescu (toți născuți în 2000), Simina Stroe, Andreea Vlaicu (ambele 2001) și Alexandru Preda (2002). Tot antrenorul Octavian Tileagă însoțește la concurs și doi sportivi de la CS Farul Constanța: Beatrice Croitoru (2003) și Vlad Pascale (1999). Farul mai participă și cu Atila Abibula (1995), antrenat de Veronica Macovei.

Atena Sport Club Constanța (antrenor Răzvan Florea) îi aliniază la start pe Răzvan Leu, Sebastian Tulea (ambiii născuți în anul 2001), Diana Pascu și Daria Moraru-Sovoiu (ambele 2003).

Interesant este că doi valoroși înotători constănțeni, al căror palmares include mai multe titluri naționale sau clasări pe podium, reprezintă din 2017 cluburi din București. Răzvan Grădinaru (1995, fost la CS Farul Constanța) activează la Dinamo, iar Constantin Stoica (2000, fost la clubul Bogdan Ciubotariu Constanța) s-a transferat la Olimpia.

Taguri articol


12