Start la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Start la Campionatele Naționale de înot în bazin scurt

Sport 23 Noiembrie 2017 / 18:12 1296 accesări
Sebastian Tulea s-a transferat de la Atena Sport Club la Palatul Copiilor

Sebastian Tulea s-a transferat de la Atena Sport Club la Palatul Copiilor

În perioada 23-26 noiembrie 2017, piscina de 25 de metri din Hunedoara găzduiește Campionatele Naționale de înot în bazin scurt, pentru juniori, tineret și seniori. Toți sportivii înscriși în competiție concurează la un loc, contracronometru, apoi înotătorii care înregistrează cei mai buni șase timpi obțin calificarea în finala A, iar posesorii următorilor șase timpi (exclusiv seniorii) evoluează în finala B. După ce se desfășoară finalele se alcătuiesc trei clasamente finale: open, tineret+juniori și juniori. Conform regulamentului, vârstele sportivilor sunt următoarele: masculin: seniori (19 ani și mai mari), tineret (17-18 ani), juniori (15-16 ani); feminin: senioare (18 ani și mai mari), tineret (16-17 ani), junioare (14-15 ani).

La concursul de la Hunedoara participă și 12 înotători constănțeni, cei mai mulți, nouă, fiind de la Palatul Copiilor. Din grupa antrenată de Octavian Tileagă vor înota la Hunedoara următorii sportivi: Răzvan Constantin, Adrian Stoicescu, Cristian Tranulea, Mihai Popescu (toți născuți în 2000), Teodora Stroe, Andreea Vlaicu, Răzvan Leu (toți născuți în 2001), Ioan Preda (2002).

De aproximativ o lună, la Palatul Copiilor antrenează și Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc. Florea i s-a alăturat aici antrenorului care i-a marcat cariera, iar la Hunedoara îl însoțește pe Sebastian Tulea (2001), sportiv care s-a transferat recent de la Atena Sport Club Constanța la Palatul Copiilor. Răzvan Florea își continuă activitatea și la clubul pe care l-a fondat, Atena Sport Club, care a trimis-o la Naționalele în bazin scurt pe Diana Pascu (2003).

În fine, CS Farul Constanța a înscris în concurs doi înotători, Atila Abibula (1995, antrenor Veronica Macovei) și Vlad Pascale (1999, antrenor Octavian Tileagă).

„312 sportivi înseamnă o participare foarte numeroasă pentru capacitatea bazinului din Hunedoara. Ai noștri sunt puțin dezavantajați, pentru că bazinul din Constanța este închis pe durata verii, iar noi ne antrenăm doar din 10 octombrie. Totuși, avem șansele noastre la medalii, cele mai mari pentru Abibula, Preda, Tulea și Popescu”, a declarat Octavian Tileagă, antrenorul sportivilor de la Palatul Copiilor și CS Farul.12
Pagina a fost generata in 0.3576 secunde