Start la plata taxelor și impozitelor! Cât timp și ce modalități ai la dispoziție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se redeschid ghișeele SPIT

Start la plata taxelor și impozitelor! Cât timp și ce modalități ai la dispoziție

Administrație 06 Ianuarie 2019 / 17:26 3139 accesări

Din 7 ianuarie, ghișeele SPIT își reiau programul normal. Astfel, agențiile fiscale din str. Sulmona nr. 22, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C (în incinta City Park Mall, aripa nouă, etaj I), b-dul Tomis nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3 şi str. Nicolae Grindeanu nr. 66 sunt deschise publicului luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. Pentru a evita eventualele aglomerări de la ghișeele agențiilor fiscale, contribuabilii au la dispoziție mai multe modalități de plată alternative, puse la dispoziție de către SPIT. Astfel, taxele și impozitele se pot plăti online, pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 5 rate prin programul BT. Totodată, utilizatorii de internet pot plăti pe site-ul www.ghiseul.ro, secțiunile „Plătește online impozite și taxe”, respectiv „Plată fără autentificare”. Contribuabilii pot folosi și

serviciul Internet Banking sau pot achita prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin Serviciul Direct Debit - Banca Transilvania.

PLATA CU TELEFONUL MOBIL SAU PRIN BANCĂ

Cei cărora le este mai ușor să plătească cu telefonul mobil au la dispoziție aplicația e-Tax Mobile - SPIT. Constănțenii obișnuiți cu operațiunile bancare își pot plăti obligațiile fiscale prin ordin de plată, trecând în rubrica dedicată beneficiarului Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631. Dacă preferați să plătiți doar prin numerar, dar nu aveți timp să treceți pe la ghișee, puteți merge la la stațiile OMV - Petrom sau la magazinele Inmedio din cadrul centrelor comerciale, unde aveți la dispoziție serviciul Westaco Express. Tot prin numerar se poate plăti la agențiile băncii Garanti Bank și la toate oficiile Poșta Română.

SE REDESCHIDE STANDUL SPIT DIN VIVO

Nu în ultimul rând, cei care frecventează centrul comercial VIVO mai au la dispoziție o modalitate de plată. Începând de luni, 7 ianuarie 2019, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța redeschide punctul de lucru din centrul comercial VIVO. Standul SPIT va fi amenajat în zona Gastro Auchan, iar programul de lucru cu publicul va fi de luni până duminică, in intervalul orar 10.00 – 22.00. Persoanele fizice și juridice pot achita impozitele și taxele locale doar prin intermediul cardului bancar (comisionul tranzacției este de 0%), pot obține informații cu privire la impozitele şi taxele datorate, pot primi asistență și consultanță din partea inspectorilor instituției și pot obține user și parolă în vederea utilizării aplicației e-Tax.

PÂNĂ CÂND VĂ PUTEȚI PLĂTI TAXELE

Orice modalitate de plată alegeți, trebuie să țineți cont de faptul că trebuie să plătiți măcar prima tranșă a taxelor și impozitelor până la 31 martie. Dacă nu respectați acest termen, veți fi nevoit să scoateți mai mult din buzunar pentru că, pe lângă datoria de bază, veți avea de plătit și penalitățile de întârziere în cuantum de 1% pe lună din valoarea impozitului. În schimb dacă dispuneți de mai mulți bani și vă permiteți să plătiți întreaga valoare a impozitelor până la 31 martie, beneficiați de o bonificație care nu este deloc de neglizat. Persoanele fizice care achită impozitul integral au parte de o reducere de 10%, în timp ce persoanele juridice sunt scutite de 5% din valoarea totală a impozitului.12