Start la plata taxelor și impozitelor! Cât timp și ce modalități ai la dispoziție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se redeschid ghișeele SPIT Start la plata taxelor și impozitelor! Cât timp și ce modalități ai la dispoziție
Administrație 06 Ianuarie 2019 / 17:26 2070 accesări 1 comentariu

Din 7 ianuarie, ghișeele SPIT își reiau programul normal. Astfel, agențiile fiscale din str. Sulmona nr. 22, b-dul Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C (în incinta City Park Mall, aripa nouă, etaj I), b-dul Tomis nr. 66, str. Badea Cârţan nr. 3 şi str. Nicolae Grindeanu nr. 66 sunt deschise publicului luni, marți, miercuri și vineri de la 8.30 la 16.30, iar joi, între 8.30 și 18.30. Pentru a evita eventualele aglomerări de la ghișeele agențiilor fiscale, contribuabilii au la dispoziție mai multe modalități de plată alternative, puse la dispoziție de către SPIT. Astfel, taxele și impozitele se pot plăti online, pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online/Plata impozite”, integral sau în 5 rate prin programul BT. Totodată, utilizatorii de internet pot plăti pe site-ul www.ghiseul.ro, secțiunile „Plătește online impozite și taxe”, respectiv „Plată fără autentificare”. Contribuabilii pot folosi și

serviciul Internet Banking sau pot achita prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania. De asemenea, obligațiile fiscale pot fi achitate prin Serviciul Direct Debit - Banca Transilvania.

PLATA CU TELEFONUL MOBIL SAU PRIN BANCĂ

Cei cărora le este mai ușor să plătească cu telefonul mobil au la dispoziție aplicația e-Tax Mobile - SPIT. Constănțenii obișnuiți cu operațiunile bancare își pot plăti obligațiile fiscale prin ordin de plată, trecând în rubrica dedicată beneficiarului Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631. Dacă preferați să plătiți doar prin numerar, dar nu aveți timp să treceți pe la ghișee, puteți merge la la stațiile OMV - Petrom sau la magazinele Inmedio din cadrul centrelor comerciale, unde aveți la dispoziție serviciul Westaco Express. Tot prin numerar se poate plăti la agențiile băncii Garanti Bank și la toate oficiile Poșta Română.

SE REDESCHIDE STANDUL SPIT DIN VIVO

Nu în ultimul rând, cei care frecventează centrul comercial VIVO mai au la dispoziție o modalitate de plată. Începând de luni, 7 ianuarie 2019, Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța redeschide punctul de lucru din centrul comercial VIVO. Standul SPIT va fi amenajat în zona Gastro Auchan, iar programul de lucru cu publicul va fi de luni până duminică, in intervalul orar 10.00 – 22.00. Persoanele fizice și juridice pot achita impozitele și taxele locale doar prin intermediul cardului bancar (comisionul tranzacției este de 0%), pot obține informații cu privire la impozitele şi taxele datorate, pot primi asistență și consultanță din partea inspectorilor instituției și pot obține user și parolă în vederea utilizării aplicației e-Tax.

PÂNĂ CÂND VĂ PUTEȚI PLĂTI TAXELE

Orice modalitate de plată alegeți, trebuie să țineți cont de faptul că trebuie să plătiți măcar prima tranșă a taxelor și impozitelor până la 31 martie. Dacă nu respectați acest termen, veți fi nevoit să scoateți mai mult din buzunar pentru că, pe lângă datoria de bază, veți avea de plătit și penalitățile de întârziere în cuantum de 1% pe lună din valoarea impozitului. În schimb dacă dispuneți de mai mulți bani și vă permiteți să plătiți întreaga valoare a impozitelor până la 31 martie, beneficiați de o bonificație care nu este deloc de neglizat. Persoanele fizice care achită impozitul integral au parte de o reducere de 10%, în timp ce persoanele juridice sunt scutite de 5% din valoarea totală a impozitului.

Loading...

1 comentariu

anonim 07:17:09 / 07 Ianuarie 2019
prostie

nici nu a venit plicul de impozit si oamenii dau banii primariei ca sa isi imparta baniiintre ei, de ex. apa - raja e cea mai scumpa din tara 11lei/m cub de ce cand in alte judete este de 3 ori mai mica suma unde se duc banii? raja nu a mai facut investitii performante de mult timp in oras plus ca angajatii lucreaza ca si cei din primarie STAU dar nimeni (din jurnalisti ) nu face nici o ancheta, repotaj etc . Stau la casa nu la bloc si nu vine sa citeasca indexul daca e intampla printr o minune sa vina o data intr un an de zile cand nu scrie indexul din burta mi s a intamplat sa nu dau indexul intr o luna si responsabilul de teren mi a trecut din burta cat pt un an intreg iar cand am facut o plangere la ei si au protejat angajatul spunand ca are un teren foarte mare de acoperit . daca am facut plangere la ei anjajatul a venit dar cand dupa ce am dat eu indexul luna care a urmat la o saptamana distanta cand indexul nu mai corespundea si cand a incercat sa gaseasca nod in papura ca tevile nu corespun ca nu are sigiliu vrajeli prosti pt a se razbuna deoarece eu am intrebat in sesizare de ce isi protejaza angajatul care sta degeaba care e platit degeaba, pt stat ba mai mult m a obligat s fac o cerere pt ami cere scuze ca am zis ca sta degeaba. nu era nimic in neregula nici cu tevile nici cu sigiliul am schemat o echipa de la raja care se ocupa cu verificarea sigiliului si a tevilor .ar trebui sa faceti un reportaj de ce platim cea mai scumpa apa din tara / unde se duc banii

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Hai la UMC!
Hai la UMC! 295 accesări
Pagina a fost generata in 0.2241 secunde