Start-Up Nation - firmele cumpărate nu iau bani europeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Finanțări abramburite Start-Up Nation - firmele cumpărate nu iau bani europeni
Economie 29 Octombrie 2018 / 17:46 854 accesări 0 comentarii

Ana Maria Bușoniu (MFE): „Nu vom finanța cu bani europeni proiectele câștigătoare Start-Up Nation 2017 vândute altor antreprenori“

Ana Maria Bușoniu (MFE): „Nu vom finanța cu bani europeni proiectele câștigătoare Start-Up Nation 2017 vândute altor antreprenori“

Aviz celor care au cumpărat firme înființate în Start-Up Nation 2017 - banii vor veni doar de la bugetul de stat, nu din fonduri comunitare!

Aviz celor care au cumpărat firme înființate în Start-Up Nation 2017 -  banii vor veni doar de la bugetul de stat, nu din fonduri comunitare!

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) nu va finanța, din banii UE, proiectele din programul Start-Up Nation (ediția 2017) care au fost vândute de către titularii lor după ce se calificaseră la finanțare, a avertizat, luni, oficialul MFE Ana Maria Bușoniu, la o conferință organizată de startupcafe.ro - „Nu vom finanța acele proiecte care au vândut idei de afaceri. Vom finanța cu fonduri europene planurile corecte. Noi finanțărm acele proiecte care se implementează direct. Nu știu care sunt regulile naționale, dar noi avem regulile programului european foarte clar stabilite“. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, declarase anterior că nu poate anula finanțarea obținută corect, conform proceduri de implementare și legislației privind Start-Up Nation 2017, nici în cazul firmelor calificate la ajutorul nerambursabil și vândute ulterior. Așadar, este foarte probabil ca antreprenorii care au cumpărat proiecte câștigătoare la Start-Up Nation 2017 să-și primească deconturile pe firmă, dar în dauna bugetului de stat, în lipsa finanțării europene. Referitor la programul Start-Up Nation 2018, a cărui implementare se va derula cel mai probabil pe bugetul de stat din 2019, nu se știe momentan dacă există sau nu posibilitatea introducerii finanțării europene. Guvernul promite că va aloca două miliarde lei, de la bugetul de stat.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1264 secunde