Stat Islamic eliberează sute de locuitori din Minbej, luați ostatici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Stat Islamic eliberează sute de locuitori din Minbej, luați ostatici
Externe 13 August 2016 / 14:55 333 accesări 0 comentarii

Mai multe sute de civili pe care jihadiști ai grupării Stat Islamic (SI) i-au luat ostatici pentru a-i folosi ca "scuturi umane" în retragerea lor din fostul fief Minbej, în nordul Siriei, au fost eliberați, a anunțat sâmbătă organizația neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Mai multe sute (de civili) "sunt deja în libertate", a precizat OSDO, care deține o vastă rețea de surse de informații pe teritoriul Siriei.

O sursă din cadrul Forțelor Democrate Siriene (FDS), ai căror combatanți i-au alungat pe jihadiști din oraș, a declarat la rândul său pentru AFP că "o parte dintre civili au reușit să scape pe ruta care duce la Jarablos (fief al SI la nord de Minbej), alții au fost eliberați", fără a putea confirma dacă au fost eliberați toți.

Vineri, un purtător de cuvânt al FDS și OSDO a anunțat că aproape 2.000 de civili, printre care femei și copii, au fost luați ostatici de jihadiști pentru a fi folosiți ca "scuturi umane" în timpul retragerii lor din Minbej.

"Printre civilii duși de SI figurează locuitori care au fost folosiți ca scuturi umane, dar și mulți care au ales să plece voluntar din oraș de frica represaliilor" din partea FDS, a explicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.Pagina a fost generata in 0.1308 secunde