Statele Unite acuză Iranul de „provocări alarmante“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Statele Unite acuză Iranul de „provocări alarmante“
Externe 20 Aprilie 2017 / 17:21 381 accesări 0 comentarii

Rex Tillerson, secretarul american de stat, a acuzat Iranul de ”provocări alarmante”ce au scopul de a destabiliza Orientul Mijlociu și de a submina interesele SUA în regiune, informează BBC News. Președintele american, Donald Trump, a ordonat anterior verificarea acordului nuclear iranian. Administraţia Donald Trump a notificat Congresul Statelor Unite că Iranul respectă termenii acordului nuclear din anul 2015, însă șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a transmis că Washingtonul va efectua o evaluare completă a înţelegerii. Iranul a negat în mod repetat acuzațiile Occidentului că ar fi încercat vreodată să dezvolte arme nucleare.

Tillerson a acuzat Iranul de subminarea intereselor SUA în Liban, Irak, Siria și Yemen. ”O politică multilaterală a Iranului necesită să ne adresăm tuturor amenințărilor impuse de Iran și este foarte clar că există multiple”, a spus acesta.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M. Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au ajuns, în anul 2015, la un acord privind programul nuclear iranian.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1887 secunde