Statele Unite intenţionează să îşi redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinaţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Statele Unite intenţionează să îşi redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinaţi

Externe 05 August 2021 / 07:42 805 accesări
Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, a anunţat miercuri un oficial al Casei Albe, tranmsite AFP.

Washingtonul elaborează o "abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite - din toate ţările - trebuie să fie complet imunizaţi", a spus sursa, fără a menţiona un calendar.

Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni "sunt în procesul elaborării unei politici pentru a fi pregătiţi să evoluăm spre acest nou sistem la momentul potrivit", a spus oficialul.

Tonul este unul foarte precaut, dar reprezintă totuşi un progres pentru Statele Unite, care pe 26 iulie încă nu doreau să audă de teste sau vaccinuri pentru a-şi redeschide graniţele şi nu au răspuns apelului la reciprocitate, venit în special din partea europenilor.

În prezent, călătorii din Europa, India, Brazilia sau China nu pot intra în Statele Unite, cu excepţia unor motive întemeiate şi convingătoare.

Sursa: Agerpres12
Pagina a fost generata in 0.1915 secunde