Staţie meteo de ultimă generaţie, la intrare în staţiunea Mamaia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Staţie meteo de ultimă generaţie, la intrare în staţiunea Mamaia
Administrație 19 Iulie 2020 / 08:52 634 accesări 0 comentarii

Pe noul dig de la intrare în staţiunea Mamaia a fost montată o staţie meteo de ultimă generaţie ce va înregistra date privind direcţia şi viteza vântului, temperatura aerului, presiunea atmosferică şi umezeala, informaţii necesare meteorologilor la întocmirea prognozelor.

În urma parteneriatului încheiat între Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) şi Centrul Regional Meteorologic Regional (CMR) Dobrogea cu ajutorul staţiei meteo amplasate pe digul T9 din zona Pescărie sunt măsurate noi date meteorologice în staţiunea Mamaia.

Staţia meteorologică automată a fost montată pe noul dig de la intrare în staţiunea Mamaia şi va fi exploatată de Centrul Regional Meteorologic Regional Dobrogea, fiind dotată cu traducător de vânt. Această nou staţie va ajuta la îmbogăţirea şirului de date statistice ce stau la baza studiilor de dinamică costieră şi morfologică a liniei ţărmului.

Cu ajutorul staţiei se înregistrează si se transmit date referitoare la direcţia şi viteza vântului în această locaţie, date pe care CMR Dobrogea le pune şi la dispoziţia Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, conform Adevarul.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1238 secunde