Stațiunea Mamaia, pe harta internațională a triatloanelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Peste 1.200 de sportivi sunt așteptați la festivalul TriChallenge Mamaia 2017

Stațiunea Mamaia, pe harta internațională a triatloanelor

Sport 13 Septembrie 2017 / 14:54 1282 accesări

La sfârșitul acestei săptămâni, stațiunea Mamaia va îmbrăca pentru al nouălea an la rând hainele sport și va primi în centrul ei cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani - TriChallenge Mamaia. Bulevardul Mamaia, parcarea de la Rex și promenada vor fi însuflețite de cei peste 1.200 de participanți, din România sau din străinătate, care vor înota, vor pedala și vor alerga.

Evenimentul, ajuns la a IX-a ediție, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc al Mării Negre, Mamaia fiind deja consacrată pe harta internaţională a competițiilor sportive importante. Manifestarea se va desfășura și anul acesta sub forma unui festival sportiv, având trei componente:

- sâmbătă, 16 septembrie - probele de triatlon pentru sportivii amatori și profesioniști

- duminică, 17 septembrie - TriKids cros, aquatlon și duatlon pentru copii

- duminică, 17 septembrie - crosul „Beach Run”.

Proba de alergare se desfășoară, în premieră, pe promenada din Mamaia, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată sută la sută, înotul se va desfășura în mare, iar proba de bicicletă va avea loc pe sensul de mers spre Constanța.

Printre participanții la TriChallenge Mamaia 2017 se numără Deak Zsombor, câștigătorul de anul trecut, dar și campion pe distanțele lungă și semilungă, Mihai Vigariu, calificat de două ori la Campionatul Mondial de Half Ironman, Mihai Baractaru, singurul român calificat de trei ori la Kona, Alex Toma, calificat la Campionatul Mondial de Half Ironman, Daniel Attila, multiplu câștigător pe distanța olimpică, sau Daniela Torok, sportiva care a doborât recordul național în distanța Ironman.

Programul zilei de sâmbătă

Probe individuale

- ora 9.00: start în proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare

- ora 9.20: start în proba sprint: 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare

- ora 11.00: start în proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă

- ora 9.45: start în ștafeta sprint: 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare

- ora 10.15: start în ștafeta olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

DUMINICĂ ESTE RÂNDUL TRIKIDS CHALLENGE

Festivalul TriChallenge Mamaia continuă duminică cu TriKids, competiţie ce cuprinde trei probe - cros, aquatlon și duatlon - și este dedicată tuturor copiilor care iubesc înotul, mersul pe bicicletă și alergarea. Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 8.30 la duatlon și de la ora 10.30 la aquatlon. Prichindeii între 7 și 8 ani se vor întrece de la ora 10.00 la cros.

CROSUL „BEACH RUN”

Tot duminică, promenada din Mamaia se va transforma în pistă de alergare pentru iubitorii de mişcare. Pentru al treilea an consecutiv, în cadrul TriChallenge Mamaia va avea loc un cros pe distanţa de 4 kilometri, cu startul la ora 12.00. Acesta va închide practic seria întrecerilor sportive și va deschide festivitatea de premiere, programată pentru ora 13.00.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Smart Atletic, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și Federația Română de Triatlon.12
Pagina a fost generata in 0.2449 secunde