Stațiuni din Grecia, pline de români, amenințate de incendii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stațiuni din Grecia, pline de români, amenințate de incendii

Externe 14 August 2017 / 18:15 1356 accesări

După ce au făcut ravagii în Croația, Muntenegru, Italia și Portugalia, de săptămâna trecută incendiile de vegetație au luat cu asalt Grecia. Zone de lângă Atena, dar și din frumoasele insule Zakynthos și Kefalonia sunt în flăcări. Nu mai puțin de 53 de focare au fost detectate sâmbătă și duminică.

Pompierii se luptă cu flăcările după ce vântul puternic din timpul nopții a întețit focul care a distrus zeci de case într-o localitate de coastă situată la nord-est de Atena, informează luni Reuters. Peste 160 de pompieri cu 68 de autospeciale, două elicoptere și două avioane destinate combaterii incendiilor se luptă cu flăcările care au izbucnit în Kalamos, localitate aflat în zona de țărm, la 45 de kilometri de Atena, și s-au răspândit în orașul învecinat Varnavas. "Există mai multe focare, dar Varnavas este cel mai mare. Este un consum foarte mare de apă deoarece oamenii își stropesc locuințele, iar asta micșorează rezervele", a declarat pentru Skai TV subprefectul regiunii Attica, Nikos Filippou. Fumul gros provenit de la pădurea de pini a acoperit zona.

Reprezentanții pompierilor au declarat pentru Reuters că nu există victime, dar cel puțin zece case au fost serios avariate. Autoritățile au dispus, ca măsură de precauție, evacuarea a două tabere de tineret din zonă. Sute de rezidenți ai zonei Kalamos s-au refugiat pe plajă în in timpul nopții.

"A fost o agitație de nedescris. Casele ardeau, oamenii fugeau disperați. A fost haos, iar flăcările erau foarte înalte", a povestit un locuitor din Kalamos pentru Reuters TV. Cauza incendiului este necunoscută, dar incendiile de vegetație sunt obișnuite în Grecia pe perioada verii. Peste 70 de persoane și-au pierdut viața în 2007 în timpul celor mai grave incendii din ultimele decenii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.219 secunde