Stațiunile de pe litoral care au cea mai bună calitate a apei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stațiunile de pe litoral care au cea mai bună calitate a apei

Raport al Comisiei Europene
Turism 10 Iunie 2020 / 09:13 4753 accesări

Peste 75 la sută din zonele de scăldat ale României au o calitate excelenta a apei.

Informația apare într-un raport al Comisiei Europene - care vorbește și despre o îmbunătățire continuă a condițiilor de îmbăiat, în Marea Neagră. Potrivit cercetătorilor, de zece ani apele din zona litoralului românesc nu au mai fost atât de curate.

Raportul care vorbește despre calitatea apelor în care este permis înotul a fost întocmit de Agenția Europeană de Mediu pe baza probelor luate de direcțiile de sănătate publică.

Specialiștii au analizat prezența în apă a bacteriei E coli, dar și a altor bacterii care pot afecta sănătatea oamenilor.

În cazul României, cercetarea arată că aproape toate cursurile de apă au o calitate bună pentru îmbăiere. Marea Neagră, de la nord la sud, a primit calificativul excelent.

Pe litoral, apa este excelentă pentru scăldat în zona plajelor din 2 Mai, Venus, Costinești, Eforie, Constanța, Mamaia, Năvodari și Vadu.

Dan Vasiliu, Director geoecomar Constanța a declarat pentru Pro TV: “Se remarcă, din punct de vedere fizicochimic o scădere a concentrației azotaților în general oricum calitatea este mult îmbunătățită comparativ cu anii 2000”.12