Statuie a lui Lenin transformată într-un personaj malefic din „Războiul Stelelor“, în Ucraina

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Statuie a lui Lenin transformată într-un personaj malefic din „Războiul Stelelor“, în Ucraina
Divertisment 23 Octombrie 2015 / 19:38 478 accesări 0 comentarii

O statuie a lui Lenin a fost transformată în Darth Vader, eroul mitic și malefic din ”Războiul Stelelor” de George Lucas, la Odesa, în Ucraina, în cadrul noilor legi privind ”desovietizarea”, a constatat vineri un jurnalist al AFP. Noua statuie, operă a artistului ucrainean Oleksandr Milov, a fost inaugurată în cadrul unei ceremonii, în prezența unui bărbat deghizat el însuși în Darth Vader, pe teritoriul unei uzine din acest oraș din sudul Ucrainei, unde trona altădată revoluționarul rus. Statuia a fost dată jos în lumina noilor legi promulgate în mai și care interzic simbolurile sovietice, la fel ca și cele naziste, și prevăd demontarea monumentelor pentru glorificarea înalților responsabili sovietici, precum și schimbarea denumirilor de localități, de străzi sau de întreprinderi care fac referire la epoca comunistă.

Văzut adesea pe străzile din Kiev, cu casca și capa sa, un bărbat deghizat în Darth Vader a fost ales candidat al Partidului Internetului din Ucraina (UIP), cunoscut pentru operațiunile sale spectaculoase în alegerile prezidențiale din 2014. Cu toate acestea, candidatura sa a fost respinsă de Comisia Electorală Centrală a Ucrainei. El a protestat împotriva acestei decizii în fața sediului Comisiei, acompaniat de Stormtroopers - soldați de elită în armură albă ai imperiului său galactic - și de gardieni cu capă roșie. În 2013, același Darth Vader s-a lăsat de asemenea dus de ai săi Stormtroopers la Primăria Odesei, unde s-a declarat primar.

Numeroase statui ale lui Lenin au fost demontate în Ucraina, suscitând adesea reacții indignate din partea unei părți a populației din această țară.

Citește și:

Propaganda comunistă, interzisă în Ucraina

Arestaţi după ce au stropit cu agheasmă Mausoleul lui Lenin, urlând: "Ridică-te şi mergi!"

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1242 secunde