Statul degeaba strică proiectele Primăriei! Nu au existat, dar trebuie reparate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De atâta plictiseală, „Black Sea Bike“ a început să-și facă seppuku Statul degeaba strică proiectele Primăriei! Nu au existat, dar trebuie reparate
Administrație 08 Octombrie 2017 / 17:46 2259 accesări 5 comentarii

Toate stațiile de biciclete din oraș arată astfel: pline de grafitti și nefolosite de când au fost montate

Toate stațiile de biciclete din oraș arată astfel: pline de grafitti și nefolosite de când au fost montate

Așa arătau înainte de a fi reparate stațiile de biciclete de la Hotelul Dorna (stânga) și Iaki (dreapta). Deși nu au fost utilizate vreodată, pentru remedierea defecțiunilor au fost cheltuiți aproape 35.000 de lei

Așa arătau înainte de a fi reparate stațiile de biciclete de la Hotelul Dorna (stânga) și Iaki (dreapta). Deși nu au fost utilizate vreodată, pentru remedierea defecțiunilor au fost cheltuiți aproape 35.000 de lei

Ați auzit, probabil, tot felul de întâmplări absurde despre diverse decizii luate de autoritățile locale din diverse comune și orașe mici. Parcuri în zone inundabile, terenuri de fotbal în pantă și treceri de pietoni care se opresc fix în crâșma satului - vă sună cunoscut? Ei bine, nici Constanța nu face excepție de la asemenea situații absurde pe care mulți dintre noi au crezut că numai în filmele de comedie se întâlnesc. De exemplu, în acest oraș care pe nedrept deține și titulatura de municipiu reședință de județ, lucrurile se repară înainte de a fi folosite vreodată. Este vorba despre stațiile de biciclete montate în cadrul proiectului „Black Sea Bike” și avariate de vandali și de... statul degeaba.

Ați auzit, probabil, tot felul de întâmplări absurde despre diverse decizii luate de autoritățile locale din diverse comune și orașe mici. Parcuri în zone inundabile, terenuri de fotbal în pantă și treceri de pietoni care se opresc fix în crâșma satului - vă sună cunoscut? Ei bine, nici Constanța nu face excepție de la asemenea situații absurde pe care mulți dintre noi au crezut că numai în filmele de comedie se întâlnesc. De exemplu, în acest oraș care pe nedrept deține și titulatura de municipiu reședință de județ, lucrurile se repară înainte de a fi folosite vreodată. Poate vi se pare greu de crezut, dar exact acesta este adevărul. Recent, Primăria Constanța a trimis un comunicat de presă prin care ne anunță pe un ton laudativ că tocmai au fost reparate două stații de biciclete din Mamaia, care au fost distruse de vandali. „În cursul anului 2016, stațiile de biciclete din zona hotelului Dorna și din zona hotelului Iaki au suferit avarii datorate unor acte de vandalism. În vederea remedierii defecțiunilor apărute în urma vandalizării celor două stații, a fost inițiată procedura privind achiziția și montarea pieselor de schimb pentru stațiile vandalizate ale sistemului de bike-sharing din municipiul Constanța, finalizată prin contractul nr. 90099/13.07.2017, în valoare de 34.316,3 lei fără TVA”, se arată în comunicatul Primăriei. Culmea, autoritățile locale au descoperit abia acum faptul că doar două dintre stațiile montate în cadrul proiectului „Black Sea Bike” sunt deteriorate, deși cotidianul „Telegraf” a semnalat, la începutul anului (articolul „Stațiile de bike-sharing din Constanța, „pânze“ pentru graffiti”), faptul că TOATE stațiile de biciclete au fost vandalizate. Iar problema a fost pusă pe tapet și de alte publicații locale, dar asta nu a însemnat nimic pentru autorități, care nu au decât scuze puerile pentru eșecul acestui proiect.

VANDALUL NUMĂRUL 1: PRIMĂRIA CONSTANȚA

Nu că am încuraja actele de distrugere a bunurilor publice, dar nu putem să nu remarcăm faptul că adevăratul vandal al stațiilor de biciclete este chiar Primăria, care nu a fost în stare să ducă la bun sfârșit acest proiect început acum patru ani. De altfel, stațiile vandalizate au fost montate în urmă cu doi ani, chiar înainte de campania electorală a actualului primar al Constanței, Decebal Făgădău (ca să vezi coincidență!). Iar de atunci și până acum, singurul lor rol a fost acela de a încurca lumea pe trotuare. Nu e de mirare că vandalii au început să le strice!

BICICLETELE SUNT ÎN POM!

În cazul în care vă întrebați când vor fi aduse biciclete în stațiile montate prin oraș (făcând abstracție de numeroasele promisiuni nerespectate), vă spunem noi: NU ÎN ACEST AN ȘI PROBABIL NICI ANUL VIITOR. „În cursul anului 2017, a fost lansată procedura de achiziție a serviciului de asigurare a funcționalității sistemului de bike-sharing, care cuprinde serviciul de call center, servicii tehnice stații și biciclete, relocarea bicicletelor, servicii de reparații ale rețelei de bike-sharing, inscripționare cartele de proximitate, aferent proiectului european “Black Sea Bike - Diversification of the tourism services în Constanţa - Balchik cross border region by bike - BSB”, pe o perioadă determinată de 4 luni. În cadrul procedurii s-a prezentat un singur ofertant, însă, datorită neconcordanțelor apărute în oferta acestuia, procedura a fost anulată în data de 15.09.2017”, au anunțat cei de la Primărie. În aceste condiții, nu trebuie să ne facem speranțe că vom beneficia de biciclete gratuite cel puțin până la următoarea campanie electorală. Dar trebuie să ne așteptăm că municipalitatea va cheltui zeci, poate sute de mii de lei pentru repararea lucrurilor deteriorate de la atâta stat degeaba.

5 comentarii

Lute 04:22:00 / 09 Octombrie 2017
Fagadau e un mare Fatalau !

Nu stiu ce a fost in capul celor care l-au votat pe acest primar incompetent si prost administrator, probabil este tot mana lui Mazare care stia cat de "capabil "este cand l-a impins sa candideze si s-a gandit ca o sa-l regrete plebea Constantei. Oricum orasul arata dezastruos !!!!

ion 08:26:28 / 09 Octombrie 2017
chiar asa ?

cum vine asta domnule ? adica pana acum il laudati pe marele mazare ca a facut aia, ca facut ailalta, avem un oras infloritor etc. nu erati voi si marea televiziune neptun care incepeau stirile cu mazare? nu il pupati voiu in cur ?

Membru pesedeu 08:58:01 / 09 Octombrie 2017
Membru de partid

Raspuns:in trecut s-au facut multe greseli,tovarase Ion.

Razvan 08:58:15 / 09 Octombrie 2017
Ce revelatie

Sunteti infernali. De cand nu mai e Mazare primar, brusc ati deschis ochii si ati inceput sa vedeti ce se intampla in mizeria asta de oras. Unde au fost genul asta de articole timp de 10 ani???!!!!! Opera lui Mazare si Nicusor o desavarseste acum Fagadau, absolut correct. Din pacate asta vedem si noi locuitorii, iar voi o anuntati cu surle si trambite. Am ramas ultimul oras din tara, suntem blestemati numai cu edili de o incompetent crasa, total dezinteresati, si care parca locuiesc in alte orase, sunt orbi mefectiv la tot ce se intampl,a aici. Sunt multe de spus. Zona Stefan cel Mare arata ca ultimul ghetou, alaturi de aproape toate zonele din oras.

Popes I ilinca 07:55:54 / 11 Octombrie 2017
Oracular constanta

Este un incompetent inconjurat de multi foarte multi incompetenti .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2172 secunde