Statul Islamic va intensifica atentatele în Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ceva... firesc!

Statul Islamic va intensifica atentatele în Europa

Externe 29 Iulie 2016 / 14:42 429 accesări

Numeroase atentate islamiste au avut loc în spaţiul Uniunii Europene, în ultimul an şi jumătate, soldându-se cu moartea a sute de persoane în Franţa, Belgia şi Germania. În acest context, Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) avertizează că atacurile teroriste riscă să se intensifice în Europa. ”La un moment dat, vom vedea că există o... diasporă teroristă în afara Siriei. Combatanţii Statului Islamic nu au de gând să moară cu toţii pe câmpul de luptă”, a declarat directorul FBI, James Comey. Reţeaua teroristă Stat Islamic intenţionează să intensifice atacurile în Europa, pe măsură ce pierde controlul asupra teritoriilor din Siria şi Irak, avertizează oficiali şi experţi americani citaţi de publicaţia ”The Wall Street Journal”. ”Ştim că există deja structuri de comandă şi control care au permis unele dintre atacurile comise recent în Europa. Reţeaua Stat Islamic a infiltrat mulţi militanţi în Europa”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informaţii americane.

ȘI-AU FĂCUT ÎNCĂLZIREA ÎN GERMANIA!

În opinia unor oficiali din cadrul serviciilor secrete americane, recentele atacuri de amploare relativ mică înregistrate în Germania ar putea avea rolul de a permite pregătirea unui atentat de amploare în Europa. Analiştii militari americani au atras atenţia de câteva luni că pierderile teritoriale înregistrate de Statul Islamic în Siria şi Irak vor conduce la intensificarea frecvenţei atenatelor în Occident. ”Reţeaua teroristă Stat Islamic a creat, de câţiva ani, infrastructura care facilitează circulaţia militanţilor din Irak şi Siria, în paralel cu apelurile în scopul inspirării atacurilor”, explică Bruce Hoffman, expert în combaterea terorismului şi profesor la Universitatea Georgetown. Organizaţia teroristă pare doar să fi inspirat atentatul comis pe 14 iulie în oraşul francez Nisa, soldat cu 84 de morţi și 304 răniți, dar a comandat direct atacul sinucigaş înregistrat recent în orăşelul german Ansbach, soldat cu moartea autorului atacului şi rănirea altor 12 persoane, cred oficiali europeni şi americani.

Autorul atentatului de la Nisa, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a fost identificat de poliția italiană, în 2015, ca având posibile legături cu mişcarea fundamentalistă Frăția Musulmană, relatează agenția de știri ANSA, care citează surse neidentificate. Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost legitimat în luna iunie a anului trecut, de poliția italiană, în orașul Ventimiglia, unde participa la eveniment cartitabil pentru solicitanții de azil musulmani, fiind identificat ca făcând parte din asociația Au coeur de l'espoir. Potrivit surselor menționate, asociația are legături cu mişcarea fundamentalistă Frăția Musulmană, organizaţie religioasă activă în mai multe state din Orientul Mijlociu și care este interzisă în mai multe țări din zonă, fiind considerată o mișcare teroristă.

Un solicitant de azil din Siria, care locuia la un centru pentru azilanți din Franța, a fost reținut de autoritățile franceze, acesta fiind suspectat că ar fi fost implicat în atentatul comis marți în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, informează postul de televiziune France 24. Până la această oră, autoritățile franceze au reținut trei persoane în cadrul anchetei privind atacul terorist de la biserica din Normandia, au declarat surse familiare cu ancheta. Doi terorişti au descins marţi în biserica din orăşelul francez Saint-Etienne-du-Rouvray, luând ostatici un preot, două călugăriţe şi alţi doi credincioşi. Preotul a fost omorât de terorişti, iar alţi trei ostatici au fost răniţi, unul fiind în stare gravă. Cei doi terorişti au fost împuşcaţi mortal de forţele speciale. Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.19 secunde