Statul trage un semnal de alarmă: Traficul de persoane și exploatarea prin muncă există!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Statul trage un semnal de alarmă: Traficul de persoane și exploatarea prin muncă există!

Social 09 Mai 2018 / 11:56 813 accesări

Traficul de persoane și exploatarea acestora prin muncă sunt probleme cu care societatea românească se confruntă tot mai des. Sărăcia, lipsa informării, impresia unor câștiguri financiare mari din locuri de muncă externe îi fac pe mulți să cadă în plasa traficanților.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.T.I.P.) a lansat campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă „CUNOAŞTE-ŢI DREPTURILE! RESPECTĂ-ŢI OBLIGAŢIILE!”.

Campania urmăreşte prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă şi se implementează în perioada aprilie – decembrie 2018 și are următoarele obiective:

 creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane;

 informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă;

 creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane;

 informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen;

 creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului. Proiectul îşi propune dezvoltarea de campanii de informare în scopul reducerii cererii şi ofertei asociate tuturor tipurilor de exploatare, combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor care vizează victimele traficului de persoane şi creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie.

Proiectul este finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească, având ca obiectiv general creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei în ansamblu şi a grupurilor de risc privind implicaţiile traficului de persoane, având o valoare totală de 1.714.904 lei (fără TVA).

Mai multe informații AICI12