Steag roșu în sudul litoralului! Avertismentul salvamarilor, ignorat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Steag roșu în sudul litoralului! Avertismentul salvamarilor, ignorat!
Eveniment 17 August 2018 / 11:50 427 accesări 0 comentarii

Salvamarii şi scafandrii au demarat căutările unui bărbat care a dispărut în mare, vineri. Bărbatul a intrat în mare să salveze o femeie în pericol de înec, însă nu a reuşit să mai iasă la mal. Scafandrii au fost nevoiți să sisteze căutările, din cauza vântului puternic din Mangalia. Mai mult, valurile aveau aproape trei metri înălțime, iar curenții erau foarte puternici. „Încă de dimineață, s-a arborat steagul roșu în tot sudul litoralului. Turiștii noștri parcă își doresc evenimente tragice. Până în prezent, în sudul litoralului nu am avut niciun deces și e un lucru exceptional. Facem apel la toți turiștii: valul nu te aduce, te duce. Aceste nenorociri de saltele nu au ce să caute pe mare. Niciodată pe mare nu ai voie cu salteaua! Vă rog, faceți tot efortul să nu mai treceți de geamanduri", a declarat Gheorghe Lipoveanu.

„Poți să fii cel mai bun înotător de pe lume, dacă valul te-a prins, ești ca o scobitoare, pur și simplu, între valuri. Valul vine de trei ori mai mare decât tine", a mai spus acesta, pentru Antena 3. Salvamarii spune că oamenii nu înțeleg că se expun pericolului atunci când intră în apă și se aventurează în larg, acolo unde curenții sunt extrem de puternici.

De la începutul sezonului estival, aproape 20 de persoane şi-au pierdut viaţa înecate în mare.Pagina a fost generata in 0.182 secunde