Steaua lui Becali a devenit Fotbal Club FCSB SA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începând de joi

Steaua lui Becali a devenit Fotbal Club FCSB SA

Sport 30 Martie 2017 / 14:21 482 accesări
Gigi Becali spune că peste un an se va reveni la vechea denumire

Gigi Becali spune că peste un an se va reveni la vechea denumire

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a anunţat că a fost ratificată schimbarea titulaturii vicecampioanei României, FC Steaua Bucureşti, care se va numi Fotbal Club FCSB SA.

Declaraţiile au fost făcute după şedința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, desfășurată joi, la Casa Fotbalului din București.

„Fotbal Club FCSB SA! Aceasta va fi noua denumire cu care noi vom opera. Cunoaşteţi faptul că era deja o decizie a instanţei, iar noi nu am făcut altceva decât să luăm act de această solicitare. Începând de astăzi vom folosi această denumire. Denumirea completă începând de astăzi nu mai este FC Steaua, ci Fotbal Club FCSB SA. Vom avea o comunicare cu UEFA şi vom anunţa ce se întâmplă cu coeficientul european al echipei. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie emoţii privind coeficientul. Despre palmaresul echipei nu sunt în măsură să vorbesc”, a declarat Răzvan Burleanu.

CSA Steaua susține că are palmaresul până în 2003, iar Gigi Becali spune că are palmaresul de la înființare până în prezent. Însă, până la o decizie clară a instanței, FRF nu se poate pronunța în problema palmaresului.

În data de 21 decembrie, societatea comercială înfiinţată de către Gigi Becali a pierdut dreptul de a mai folosi numele „Steaua”, în urma unei decizii a Curţii de Apel. Finanţatorul formaţiei bucureştene a apelat şi la ultima cale de atac înainte ca hotărârea să fie definitivă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

FC Steaua Bucureşti a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga 1. La finele anului 2016, CSA Steaua a demarat un proiect privind înfiinţarea unei echipe de fotbal care să înceapă din Liga a 5-a şi care să beneficieze de sigla, numele şi palmaresul Stelei de la înfiinţare până în 2002, inclusiv.

Citește și:

Ion Ion, prezentat oficial la CSA Steaua12