Steaua va face parte din G40

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Steaua va face parte din G40

Sport 31 Octombrie 2007 / 00:00 581 accesări

FC Steaua Bucureşti va face parte din noul format al grupului celor mai puternice cluburi din Europa, G14, care va avea 40 de membri, noua formulă urmînd să fie oficializată în perioada 13-14 noiembrie, la reuniunea grupărilor europene de la Bruxelles, informează site-ul oficial al FC Sevilla. Grupul G14 a fost creat în 2000 şi a fost format din 14 cluburi europene, fiind mărit la 18 cluburi în 2002. Acum, acest grup se va extinde la 40 de membri din 23 de ţări, dorindu-se a fi o organizaţie internaţională independentă, menită să ajute la îmbunătăţirea reprezentării cluburilor în structurile de conducere a fotbalului. Spania, Italia, Anglia, Franţa şi Germania vor avea cîte patru cluburi în noua structură a G14, iar Portugalia şi Olanda cîte două. Echipele care vor face parte din noul G40 sînt următoarele: Real Madrid, FC Barcelona, FC Valencia, FC Sevilla, Internazionale Milano, AC Milan, AS Roma, Juventus Torino, Manchester United, Chelsea Londra, Arsenal Londra, FC Liverpool, Olympique Lyon, Olympique Marseille, AS Monaco, Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Werder Bremen, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, FC Porto, Benfica Lisabona, PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam, Steaua Bucureşti, ŢSKA Moscova, Celtic Glasgow, Dinamo Kiev, Anderlecht Bruxelles, Sparta Praga, Fenerbahce Istanbul, Olympiakos Pireu, Levski Sofia, FC Basel, Maccabi Haifa, Rosenborg Trondheim, Steaua Roşie Belgrad, FC Copenhaga, Austria Viena şi Wisla Cracovia. Responsabilul departamentului de comunicare al G14, Derek McGlynn, a declarat că noua organizaţie va avea acelaşi concept, de a proteja drepturile membrilor săi şi că invitaţiile către cluburile respective au fost făcute pe baza performanţelor din ultimii cinci ani.

Brazilia va găzdui CM de fotbal din 2014

Oficialii brazilieni şi-au prezentat ieri proiectul de organizare a Campionatului Mondial de fotbal din 2014 şi au declarat că au stabilit sumele care vor fi investite pentru ca turneul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. De remarcat că Brazilia a fost singura candidată pentru ediţia respectivă! CM 2014 va fi găzduit de 10 oraşe braziliene, în acest moment fiind propuse 18 oraşe. Brazilia va investi suma de 1,1 miliarde de dolari pentru modernizarea stadioanelor, printre care şi „Maracana”, arenă care a găzduit finala CM din 1950, în faţa a 199.000 de spectatori. Din delegaţia Braziliei au făcut parte Dunga şi Romario, dar nu şi Pele, care şi-a exprimat unele rezerve faţă de candidatură şi are relaţii tensionate cu oficialii CBF.

Premii de 16 milioane de dolari la Mondialul cluburilor

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat că va oferi premii de 16 milioane de dolari echipelor participante la Mondialul cluburilor, competiţie care va avea loc în luna decembrie, în Japonia. Cîştigătoarea competiţiei va fi recompensată cu cinci milioane de dolari, în timp ce finalista competiţiei va primi patru milioane de dolari. Comitetul Executiv al FIFA a confirmat că ediţia din 2008 se va disputa tot în Japonia.

FIFA va testa “balonul inteligent” la viitorul Mondial al cluburilor

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va testa “balonul inteligent” la viitorul Mondial al cluburilor, în decembrie, în Japonia, a anunţat preşedintele Joseph Blatter, la încheierea unui comitet executiv. “Vom testa această tehnologie la Cupa Mondială a cluburilor, în Japonia. Există un cip în balon, acesta este “balonul inteligent”, care permite să se determine dacă balonul a trecut linia porţii. Să vedem ce se va obţine”, a afirmat Blatter. “În peste 100.000 de partide, nu-mi aduc aminte decît una care a pus probleme: Geoffrey Hurst a marcat împotriva Germaniei în finala Mondialului 1966 (victorie controversată a Angliei, cu 4-2, după prelungiri), a adăugat preşedintele. În schimb, Sepp Blatter a indicat că, spre deosebire de ceea ce a anunţat FIFA la începutul lunii, nu se va experimenta prezenţa pe teren a 2 arbitri suplimentari, însărcinaţi cu suprafaţa de pedeapsă. Pe de altă parte, Blatter a afirmat că FIFA va aloca 40 milioane de dolari, pentru următorii trei ani, arbitrajului.

FIFA a renunţat la sistemul de rotaţie pentru organizarea Cupei Mondiale

Comitetul Executiv al FIFA a votat în favoarea “renunţării la sistemul de rotaţie între cele şase confederaţii în vederea atribuirii Cupei Mondiale”, a anunţat site-ul oficial al forului fotbalistic internaţional. FIFA a păstrat totuşi o regulă. “Ţările care aparţin unei confederaţii care a organizat una din ultimele două ediţii ale Cupei Mondiale nu au dreptul să candideze”, susţine FIFA. Organizatoarea Cupei Mondiale din 2010, Africa de Sud, este prima beneficiară a acestei politici. De finalul rotaţiei ar putea profita Anglia, pentru o eventuală candidatură la organizarea ediţiei din 2018.

FIFA a suspendat naţionala Kuweitului din cauza implicării politice în fotbal

FIFA a decis suspendarea tuturor meciurilor internaţionale ale Kuweitului în urma intervenţiilor politice în fotbal. Kuweitul poate pierde ocazia de a participa la Campionatul Mondial din 2010 pentru că preliminariile vor începe peste două săptămîni. Alegerile pentru şeful federaţiei de fotbal au avut loc la 9 octombrie, dar FIFA şi Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC) au refuzat să recunoască respectivele alegeri. FIFA a susţinut că statul Kuweit a ignorat cererea forului mondial de a stabili un interimat şi să organizeze noi alegeri prin care să se prevină interferenţa guvernamentală în fotbal. Kuweit, care a cîştigat Cupa Asiei în 1980, şi de nouă ori Cupa Golfului, trebuia să înceapă preliminariile luna viitoare direct în primul tur, după retragerea Bhutanului.

Selecţionerul Albaniei, suspendat trei meciuri de UEFA

Selecţionerul Albaniei, Otto Barici, a fost suspendat trei meciuri de UEFA, după ce a insultat arbitrul de mai multe ori în timpul meciului cu Bulgaria, scor 1-1, din grupa G a preliminariilor EURO 2008. Comisia de Control şi Disciplină a UEFA l-a suspendat pe Barici pentru “conduită neadecvată”, astfel că tehnicianul nu va avea dreptul să intre în vestiar, în spaţiul tehnic sau pe tunelul de acces la vestiare la meciurile cu Belarus (17 noiembrie, la Tirana) şi România (21 noiembrie, la Bucureşti), ultimele din campania de calificare. Barici va ispăşi ultima etapă de suspendare la următorul meci oficial pe care îl va conduce în cadrul unei competiţii interţări.

Scholes s-a accidentat la genunchi şi va lipsi trei luni

Mijlocaşul echipei Manchester United, Paul Scholes, va fi supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi şi va fi indisponibil cel puţin trei luni. Scholes, în vîrstă de 32 de ani, s-a accidentat înainte de meciul cu Dinamo Kiev, din Liga Campionilor, cîştigat săptămâna trecută de englezi cu scorul de 4-2. După ce a fost supus unor prime teste joia trecută, fotbalistul a efectuat noi examene luni, care au arătat că este accidentat la ligamente şi că va trebui operat. Scholes se alătură pe lista indisponibililor lui Manchester altor patru jucători importanţi, Louis Saha, Patrice Evra, Gary Neville şi Michael Carrick.12
Pagina a fost generata in 0.0828 secunde