Steinmeier: Brexit va aduce Marii Britanii cea mai mare pierdere a suveranităţii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Steinmeier: Brexit va aduce Marii Britanii cea mai mare pierdere a suveranităţii

04 Aprilie 2017 / 17:33 263 accesări
Frank-Walter Steinmeier

Frank-Walter Steinmeier

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană reprezintă cea mai mare pierdere de control asupra suveranităţii, afirmă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, avertizând că britanicii au fost induşi în eroare de politicienii naţionalişti şi pledând pentru consolidarea solidarităţii în UE.

"Este o concepţie greşită să se creadă că ieşirea Marii Britanii din UE va conduce la restabilirea completă a controlului asupra suvernaităţii", a declarat Steinmeier în Parlamentul European, afirmând că cetăţenii britanici au fost induşi în eroare de mişcările naţionaliste.

"Naţionaliştii nu îşi vor putea onora promisiunile. Probabil că Brexit va fi cea mai mare pierdere a suveranităţii. Este iresponsabil să li se spună oamenilor că o naţiune europeană de una singură, fără a fi în Uniunea Europeană, are mai multă influenţă şi îşi poate urmări singură interesele economice la nivel internaţional. Dimpotrivă, dacă nu vom reuşi să transformăm Uniunea Europeană într-un actor de nivel global în adevăratul sens, vom fi cu toţii la discreţia altor puteri", a atras atenţia liderul german, potrivit ediţiei germane a agenţiei Reuters.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2716 secunde