Stelele și margaretele se vor împărți de către autoritățile locale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
DESCENTRALIZAREA MINISTERULUI TURISMULUI

Stelele și margaretele se vor împărți de către autoritățile locale

Administrație 03 August 2018 / 09:06 502 accesări

Guvernul a adoptat un proiect al Ministerului Turismului privind descentralizarea emiterii avizelor/autorizațiilor din domeniul turismului prin transferul acestor atribuții către autoritățile locale.

Faza pilot a acestui proiect a fost realizată de Ministerul Turismului împreună cu Primăria București, Consiliul Județean Constanța, Consiliul Județean Bihor, Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Tulcea.

Măsura descentralizării vine în sprijinul persoanelor care trebuie să obțină avize/autorizații de la administrația centrală, respectiv Ministerul Turismului.

Astfel, până acum, indiferent de localitatea unde funcționa, de exemplu, o unitate de cazare, administratorul trebuia să se deplaseze în București pentru a depune documentațiile și, mai apoi, pentru ridicarea avizelor/autorizațiilor.

În memorandumul de descentralizare este prevăzut ca atestarea ghizilor de turism, clasificarea unităților de cazare, omologarea pârtiilor și a traseelor turistice, autorizarea plajelor, avizarea documentațiilor tehnice privind construcțiile să fie emise de autoritățile locale. Ministerul Turismului va continua activitățile de licențiere a agențiilor de turism, de acreditare a centrelor de informare turistică și de atestare a stațiunilor turistice.

Ministerul Turismului va asigura, timp de minimum 1 an, instruire și consultanță pentru persoanele din cadrul CJ-urilor care sunt responsabile de turism și care vor asigura emiterea acestor acte de reglementare. Mai mult decât atât, activitatea de turism din cadrul Consiliilor Județene va fi verificată de către reprezentanți ai Ministerului Turismului.

O dată cu degrevarea de o parte dintre atribuții atât Ministerul Turismului cât și autoritățile locale vor putea să-si eficientizeze activitatea, astfel că, această măsura va elimina cheltuielile autorității centrale pentru deplasarea și cazarea în timpul delegațiilor. În plus, descentralizarea va crea efecte pentru încurajarea investitorilor în domeniul turismului cărora le va fi mult ușurată activitatea.12
Pagina a fost generata in 0.1399 secunde