Stelian Ion a declarat că este exclus să îşi dea demisia din funcţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stelian Ion a declarat că este exclus să îşi dea demisia din funcţie

Politică, Justiție 12 Februarie 2021 / 13:08 2240 accesări
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, că este exclus să îşi dea demisia din funcţie, afirmând, totodată, că nivelul discuţiilor din Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la proiectul de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie a fost "coborât" de către unii membri ai CSM.

Stelian Ion a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă intenţionează să îşi dea demisia după disputele avute joi cu unii dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii pe tema desfiinţării SIIJ.

"Eu mă aşteptam la o discuţie ... de un anumit nivel. Nivelul discuţie a fost coborât nu de către mine, ci de către anumiţi membri. Puteţi verifica exact cum stau lucrurile.

Ideea este că, în momentul în care ne adresăm unui membru CSM, ne adresăm unui judecător, eu nu mă adresez unei persoane anume şi, indiferent de părerea mea despre acea persoană, voi păstra întotdeauna respectul cuvenit faţă de funcţia pe care o are. Mi s-a părut total nepotrivită atitudinea în abordare în acest dialog pe care l-am avut din partea câtorva, puţini, membri din CSM.

Ideea unei demisii este absolut exclusă. Nu există absolut niciun motiv pentru lucrul ăsta, dimpotrivă, dacă este să analizăm perioada trecută, consider că m-am luptat cu absolut toate mijloacele pentru apărarea independenţei magistraţilor, pentru apărarea statutului magistraţilor, pentru apărarea ideii de Justiţie corectă. Acolo au fost discuţii de altă natură. S-au adus uneori nişte argumente care nu aveau nicio legătură cu realitatea şi nu au un fundament", a declarat Stelian Ion.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, joi, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.
În timpul dezbaterilor, câţiva membri ai CSM, printre judecătoarele Lia Savonea şi Gabriela Baltag, l-au atacat dur pe ministrul Justiţiei.12
Pagina a fost generata in 0.1762 secunde