Stelian Ion: trebuie pusă în balanţă pe de o parte sănătatea oamenilor şi pe de altă parte dreptul de a protesta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stelian Ion: trebuie pusă în balanţă pe de o parte sănătatea oamenilor şi pe de altă parte dreptul de a protesta

Administrație, Justiție 01 Aprilie 2021 / 09:01 2289 accesări

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat miercuri că dreptul de a protesta este unul "absolut legitim", dar că, atunci când intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului.

Întrebat, "cum se văd" de la Ministerul Justiţiei protestele din aceste zile, Stelian Ion a răspuns că există o diferenţă "destul de mare" în comparaţie cu manifestaţiile de acum câţiva ani.

"Protestele se văd altfel decât acum câţiva ani, când erau un alt gen de proteste, dar tot proteste erau şi atunci. Adevărul este că e o diferenţă destul de mare între cele două categorii de proteste. Acum e vorba de sănătatea oamenilor şi trebuie pusă în balanţă pe de o parte sănătatea oamenilor şi pe de altă parte dreptul de a protesta, care este un drept foarte important, un drept fundamental.

Şi atunci trebuie să vedem care e limita aceea foarte fină între dreptul acesta de a-ţi spune punctul de vedere, de a-ţi striga nemulţumirea - absolut legitim şi e foarte firesc să se întâmple aşa, să existe acest drept - pe de altă parte, în momentul în care lucrurile acestea intră în contradicţie cu dreptul la sănătate al celorlalţi, avem o problemă şi aici cred că trebuie să existe o reacţie foarte fermă a statului", a spus ministrul Justiţiei.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1988 secunde