Stephen Hawking: E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Stephen Hawking: E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea

Ştiință 03 Octombrie 2015 / 16:26 2408 accesări

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat într-un interviu recent că "E.T. va cuceri şi va coloniza omenirea" şi că civilizaţiile extraterestre nomade ar putea să distrugă Terra, informează dailymail.co.uk. Anterior, profesorul britanic a spus că inteligenţa artificială ar putea să controleze omenirea peste 100 de ani. În cel mai recent avertisment al său, celebrul savant a spus că, dacă inteligenţa artificială nu va cuceri omenirea, atunci acest lucru va fi realizat de o civilizaţie extraterestră avansată. "Dacă extratereştrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi acelaşi ca atunci când Columb a ajuns în America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus profesorul Hawking. "Astfel de civilizaţii avansate ar putea fi cel mai probabil nomade, căutând să cucerească şi să colonizeze orice planete pe care le vor găsi", a declarat Stephen Hawking pentru cotidianul spaniol „El Pais“.

Profesorul britanic colaborează în prezent la un proiect ştiinţific de amploare, ce vizează căutarea unor forme de viaţă extraterestră, cu ajutorul a două dintre cele mai puternice telescoape din lume. Telescoapele vor analiza un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra, cu speranţa de a găsi semnale sau urme lăsate în spaţiu de forme inteligente de viaţă care provin de pe alte planete. Savanţii care participă la acest proiect, ce a beneficiat de o finanţare de 100 milioane de dolari, vor cerceta, de asemenea, centrul galaxiei noastre - Calea Lactee -, alături de centrele celor mai apropiate 100 de galaxii, în căutarea unor unde radio ce ar putea fi emise de civilizaţii extraterestre.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 73 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciaţi oameni de ştiinţă din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre şi pentru cartea sa "Scurtă istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenită un bestseller internaţional. Fostul şef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deţinut în trecut şi de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat în trecut din cauza comentariilor sale despre religie. Cartea sa intitulată "The Grand Design", lansată în 2010, a provocat un scandal uriaş în rândul liderilor religioşi, deoarece Hawking susţinea în acest volum că nu este nevoie de o forţă divină pentru a explica apariţia Universului. Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic, în 1982, şi este membru al Academiei de ştiinţe americane.12
Pagina a fost generata in 0.1481 secunde