Știați că...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Știați că...

Lifestyle 01 Noiembrie 2015 / 16:43 998 accesări

Există un condiment careinhibă dezvoltarea tumorilor canceroase? Turmericul, un condiment de culoare galbenă, este extras din rădăcina plantei Curcuma longa, fiind foartepopular și apreciat în India. El are acțiuni antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene și ajută în lupta cu boli precum diabetul, Alzheimer, alergiile, artrita, bolile de inimă şi multe alte maladii cronice. În India, turmericul este folosit și la prepararea măștilor de frumusețe,revigorarea pielii, acnee, pentrustimularea circulației sângelui sau pentru îmbunătățirea digestiei. Turmericul previne oxidarea colesterolului în organism, împiedică deteriorarea vaselor de sânge ce pot genera accidente cerebrale și atacuri de cord, dar previne și accentuarea aterosclerozei și a afecțiunilor cardiace. Totodată, el ajută la stabilizarea nivelului glicemiei, reglează menstruația și scade intensitatea simptomelor premenstruale. Turmericul reduce riscul dezvoltării leucemiei, previne și combate cancerul de colon, de prostată sau cancerul pulmonar. În tratarea problemelorrespiratorii, puteți folosi turmeric dacă vă confruntați cu tuse iritativă, gripă, bronșite sau astm bronșic.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.141 secunde