Știi ce ți se întâmplă dacă te atingi de telefon în timp ce conduci?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noi prevederi privind circulatia pe drumurile publice Știi ce ți se întâmplă dacă te atingi de telefon în timp ce conduci?
Social 07 Octombrie 2019 / 16:40 2160 accesări 0 comentarii

Luni, 7 octombrie a.c., Serviciul Rutier Constanța a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, noile modificări legislative prevăzute de Codul Rutier. În acest context, șeful Serviciului Rutier Constanța, comisar-șef de poliție Ciprian Sobaru, a anunțat modificările și completările OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Așadar, ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, se sancționează cu 4-5 puncte amendă și se aplică sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În timpul conferinței de presă, prin aplicația Skype, jurnaliștilor le-au fost transmise imagini live cu polițiștii rutieri în timpul desfășurării unei acțiuni, în municipiul Constanța, pe linia combaterii și informării conducătorilor auto care încalcă normele legislative.

Totodată, șeful Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, comisar de poliție Cătălina Popa, a transmis sfaturi în ceea ce privește comportamentul pe care ar trebui să-l abordeze fiecare participant la trafic și a amintit că, în primele 9 luni ale anului 2019, în județul Constanța s-au produs 50 de accidente rutiere grave în care și-au pierdut viața 55 de persoane. Totodată, pe fondul unor preocupări de natură a distrage atenția conducătorilor auto, în aceeași perioadă s-au produs 12 accidente rutiere mortale (cu unul mai multe față de aceeași perioadă a anului 2018), în urma cărora 12 persoane și-au pierdut viața.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2028 secunde