Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Ce restaurante din România se află în topul celor mai bune 1.000 din lume
21 decembrie 2015 Ce restaurante din România se află în topul celor mai bune 1.000 din lume

Patru restaurante din București, respectiv Beca's Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot Francais și Joseph by Joseph Hadad, apar pe lista celor mai bune 1.000 de restaurante din lume, potrivit „La Liste“, se arată într-un comunicat al Ambasadei Franței la București. „La Liste“, care ...

0 comentarii
Iubești ciocolata? S-a deschis primul magazin Leonidas la Constanța
21 decembrie 2015 Iubești ciocolata? S-a deschis primul magazin Leonidas la Constanța

Ciocolata este poate cel mai apreciat dulce atât pentru copii, cât și pentru adulții care doresc să își îndulcească zilele cu gustul său fin. Constănțenii care vor să se răsfețe cu praline de ciocolată de cea mai bună calitate sau cei care caută un loc liniștit în care să ...

8 comentarii
Cum arată cel mai frumos brad viu, împodobit cu ciocolată
18 decembrie 2015 Cum arată cel mai frumos brad viu, împodobit cu ciocolată

În fiecare an, iubitorii naturii susțin că brazii trebuie să rămână în păduri, iar de Crăciun ar trebui împodobiți brazi artificiali, în timp ce în tabăra cealaltă sunt persoane care spun că Sărbătorile fără mirosul cetinei de brad nu sunt complete. Maestrul ...

0 comentarii
Surprinde-ți invitații cu aceste aperitive pe masa de Crăciun!
15 decembrie 2015 Surprinde-ți invitații cu aceste aperitive pe masa de Crăciun!

Vin Sărbătorile de Iarnă, iar gospodinele se gândesc deja la meniul cu care își vor întâmpina oaspeții în ziua de Crăciun. Vă prezentăm astăzi o rețetă de aperitiv elegant și gustos - terine cu roșii și brânză - cu care vă puteți impresiona invitații, de pe site-ul ...

0 comentarii
Târg de prăjituri pentru un Moș Crăciun mai bun
7 decembrie 2015 Târg de prăjituri pentru un Moș Crăciun mai bun

Asociaţia „Zâmbet pentru Suflete” derulează un nou eveniment din cadrul Campaniei „Prăjiturim pentru un Moș Crăciun mai bun”, care se va desfășura în Maritimo Shopping Center în perioada 15 decembrie - 5 ianuarie. Pe 18 decembrie, în incinta centrului comercial va ...

0 comentarii
Fursecuri de Crăciun, pentru mari și mici. Vezi cât de simplu se prepară!
6 decembrie 2015 Fursecuri de Crăciun, pentru mari și mici. Vezi cât de simplu se prepară!

Fursecurile frumos decorate pentru Crăciun sunt o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Vă propunem o rețetă simplă de fursecuri pe care le puteți decora după bunul plac, iar apoi le puteți oferi celor dragi. Pentru aproximativ 20 de fursecuri aveți nevoie de 225 de ...

0 comentarii
Rețete străvechi: „Șalăul Doamna Casei” și „Pâine de migdale”
3 decembrie 2015 Rețete străvechi: „Șalăul Doamna Casei” și „Pâine de migdale”

„Șalăul Doamna Casei” și „Pâine de migdale” sunt două reţete foarte vechi, de peste 100 de ani, şi deosebit de apreciate la acea vreme, care au fost publicate în „Carte de bucătărie - 1.501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa, şi ...

0 comentarii
Cum pregătești rețeta de Furnici în copac
2 decembrie 2015 Cum pregătești rețeta de Furnici în copac

Dacă sunteți amator de mâncare chinezească, cu siguranță ați încercat măcar o dată o porție de Furnici în copac în restaurantele chinezești. Dacă gustul tăițeilor de orez cu carne v-a plăcut, ați putea să pregătiți și acasă acest preparat, care este destul de ușor de ...

0 comentarii
Pregătește croissante cu unt pentru un mic dejun franțuzesc!
1 decembrie 2015 Pregătește croissante cu unt pentru un mic dejun franțuzesc!

Dacă vrei să guști din savoarea micului dejun franțuzesc, trebuie să pregătești croissante cu unt, care fac mesele de dimineață mai plăcute. Crocante pe exterior, pufoase la interior și cu o aromă puternică de unt, croissantele acestea sunt perfecte pentru micul dejun sau ca gustare și se pot servi cu ...

0 comentarii
Bananele au beneficii pentru sănătate de care nu știai
30 noiembrie 2015 Bananele au beneficii pentru sănătate de care nu știai

Bananele pot avea efecte miraculoase atunci când sunt introduse în dieta zilnică. Ele sunt bogate în potasiu, care are un efect vasodilatator. Asta înseamnă că vasele de sânge se măresc, iar presiunea arterială se reduce. O banană conține în jur de 378 de miligrame de ...

0 comentarii
Învață să pregătești plăcintă cu brânză ca în Ardeal
29 noiembrie 2015 Învață să pregătești plăcintă cu brânză ca în Ardeal

Bucătăria tradițională românească este recunoscută și apreciată pentru mâncărurile alese și foarte gustoase. Masa nu ar fi completă fără o plăcintă tradițională cu brânză, așa că astăzi vă prezentăm o rețetă ardelenească foarte apreciată și mai ales, foarte gustoasă ...

0 comentarii
Rețetă delicioasă de post: supă-cremă de linte
22 noiembrie 2015 Rețetă delicioasă de post: supă-cremă de linte

Creștinii ortodocși au intrat de peste o săptămână în Postul Mare al Crăciunului, așa că vă prezentăm astăzi o rețetă de post: supa-cremă de linte roșie. Supa de astăzi este realizată după o rețetă turcească, la prepararea căreia sunt necesare 250 de grame de linte, 1,5 litri de apă ...

0 comentarii
Fericire cu... iaurt cu vanilie
19 noiembrie 2015 Fericire cu... iaurt cu vanilie

Starea de spirit a unei persoane poate fi lesne schimbată de gustul unui aliment, susțin cercetători din Olanda, Austria și Finlanda, într-un studiu publicat în revista ”Food Research International”. Oamenii de știință au apelat la patru tehnici diferite pentru a măsura răspunsurile ...

0 comentarii
Desertul biblic care te apără de bolile de inimă şi de cancer!
13 noiembrie 2015 Desertul biblic care te apără de bolile de inimă şi de cancer!

Se crede că, la Cina cea de Taină, apostolii ar fi mâncat Charoset, un desert interesant, potrivit antena3.ro. Acesta constă într-o combinaţie de mere tocate mărunt şi nuci pisate, la care se adaugă stafide strivite, curmale, scorţişoară şi miere. Consumat în mod regulat, acest desert ...

1 comentariu
Faimoasa pizza împăturită Calzone, făcută în casă
12 noiembrie 2015 Faimoasa pizza împăturită Calzone, făcută în casă

INGREDIENTE Pentru umplutură: 3-4 linguri ulei de măsline, 2 ouă, oregano, 75 g parmezan, 150 g caşcaval, 100 g mozzarella, 100 g şuncă. Pentru aluat: 1 vârf de linguriţă de sare, 1 gălbenuş, 2 linguri ulei de măsline, 10 g drojdie de bere, 200 g făină. Pentru ornat: 20 linguri caşcaval ...

0 comentarii
Rețete de peste 100 de ani! Supă de pipote și mere japoneze
5 noiembrie 2015 Rețete de peste 100 de ani! Supă de pipote și mere japoneze

Vă prezentăm astăzi o rețetă ce are cel puțin 100 de ani vechime, fiind descoperită într-o carte de bucate din 1935 - ”Carte de bucătărie - 1.501 feluri de mâncare”, și care poate fi pregătită cu succes pentru mesele în familie. Supa de pipotă și ficat se pregătește ...

0 comentarii
Rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela. Gata în 15 minute!
3 noiembrie 2015 Rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela. Gata în 15 minute!

Vă propunem o rețetă de bruschette cu roșii și mozzarela, un aperitiv de origine italiană. Este o rețetă extrem de populară, dar totodată simplu de preparat, pentru zilele când nu aveți timp deloc să stați în bucătărie, dar vă doriți o gustare delicioasă. Aveți nevoie de doar ...

0 comentarii
Berlinul, noua capitală vegetariană a lumii
2 noiembrie 2015 Berlinul, noua capitală vegetariană a lumii

Revista americană de gastronomie ”Saveur” a acordat Berlinului titlul de Nouă Capitală Vegetariană, informează agenția DPA. ”Berlinul este primul oraș occidental important unde vegetarianismul a reușit o paritate culinară completă cu dieta tradițională carnivoră”, a argumentat ...

0 comentarii
Meniuri... groaznic de bune, de Halloween
29 octombrie 2015 Meniuri... groaznic de bune, de Halloween

Sărbătoarea de Halloween se apropie, iar bucătarii au dat frâu liber imaginației și au creat preparate care de care mai înfricoșătoare, dar în același timp spectaculoase. În multe magazine din Constanța putem găsi gogoși colorate în portocaliu, care au luat formă de dovleci ...

0 comentarii
A 21-a ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei, la Paris
28 octombrie 2015 A 21-a ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei, la Paris

Cea de-a 21-a ediție a Salonului Mondial al Ciocolatei îi va încânta pe amatorii de dulciuri, în perioada 28 octombrie - 1 noiembrie, la Centrul Expozițional Porte de Versailles din Paris. La această ediție, 700 de participanți din 40 de țări, dintre care 220 de ciocolatieri, vor oferi ...

0 comentarii
1...1011121314
Pagina a fost generata in 0.1283 secunde