Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Cum poți salva o supă prea sărată
27 octombrie 2015 Cum poți salva o supă prea sărată

Sarea în exces poate distruge gustul supei pe care tocmai ai preparat-o. Dacă din greșeală ai adăugat prea multă sare, nu îți face griji. Există o soluție pentru a scăpa de accidentele de acest fel. Poți adăuga un cartof curățat, tăiat în cuburi mari. Cartoful va acționa ca un burete ...

0 comentarii
Salată de toamnă delicioasă, cu dovleac și rucola
26 octombrie 2015 Salată de toamnă delicioasă, cu dovleac și rucola

Dovleacul și nucile sunt doar câteva din ingredientele care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie la început de toamnă. Dacă vrei să începi toamna cu o alimentație sănătoasă, poți încerca o salată hrănitoare realizată din aceste ingrediente de sezon. În preparea ...

0 comentarii
Aqua Magic are restaurant cu specific românesc
25 octombrie 2015 Aqua Magic are restaurant cu specific românesc

Parcul de distracție Aqua Magic din stațiunea Mamaia este pe... val nu doar în timpul verii, ci și în extrasezon, mai ales de când găzduiește un nou local. Un restaurant cu mâncare tradițională care se numește simplu, Specific Românesc, și care a fost inaugurat duminică, la ora ...

1 comentariu
Gogoșile la cuptor, un desert nevinovat
25 octombrie 2015 Gogoșile la cuptor, un desert nevinovat

Dacă vă e poftă de gogoși, însă vă gândiți că nu sunt un desert foarte sănătos pentru că sunt prăjite și au multe calorii, aveți astăzi o rețetă puțin mai ușoară de gogoși coapte la cuptor. Pregătind această rețetă, nu doar că veți avea un desert gustos și fără atâtea ...

0 comentarii
Se deschide restaurantul Specific Românesc, la Aqua Magic
23 octombrie 2015 Se deschide restaurantul Specific Românesc, la Aqua Magic

Parcul de distracție Aqua Magic este pe... val și în extrasezon, nu doar în perioada estivală. O demonstrează patinoarul și Orășelul Copiilor, care se bucură de succes în timpul iernii, dar și evenimentul anunțat duminică, de la ora 12.00: inaugurarea restaurantului Specific ...

0 comentarii
Cartofii aurii, o bunătate
22 octombrie 2015 Cartofii aurii, o bunătate

Vă prezentăm o rețetă de cartofi aurii, care se pot dovedi garnitura perfectă pentru fripturi. Aveți nevoie de mai mulți cartofi, apă, sare și ulei pentru prăjit. Pentru început, trebuie să curățați cartofii, iar apoi să îi spălați bine în două-trei ape. Cartofii trebuie tăiați ...

0 comentarii
Insectele, mai hrănitoare decât carnea de vită și de pui?!
20 octombrie 2015 Insectele, mai hrănitoare decât carnea de vită și de pui?!

Un studiu desfășurat de cercetători de la Oxford arată că insectele sunt mai hrănitoare decât carnea care se consumă în mod obișnuit. Echipa de oameni de știință a comparat aporturile nutritive ale insectelor cu cele ale tipurilor de carne cel mai des consumate, recurgând la două tehnici ...

1 comentariu
Cea mai lungă baghetă din lume, coaptă și servită vizitatorilor
19 octombrie 2015 Cea mai lungă baghetă din lume, coaptă și servită vizitatorilor

O baghetă de 122,4 metri lungime a fost coaptă și servită vizitatorilor la expoziția universală EXPO Milano 2015, ispravă care a intrat în Cartea Recordurilor, relatează DPA. Însuși șeful camerei pariziene a brutarilor și patiserilor împreună cu o echipă de 27 de brutari italieni și ...

0 comentarii
Deliciile orientale, „vedete” la Cernavodă
19 octombrie 2015 Deliciile orientale, „vedete” la Cernavodă

A fost sărbătoare, duminică, la Cernavodă. Savuroase bucate tradiționale au fost vedetele celei de-a X-a ediții a Festivalului de Artă Culinară Turcească, organizat de Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), prin Comisia de femei. În competiţia savorilor au intrat peste 100 de feluri de ...

0 comentarii
Iată rețeta de snackuri din cartofi pentru zilele când stai în casă!
18 octombrie 2015 Iată rețeta de snackuri din cartofi pentru zilele când stai în casă!

Gustările de cartofi sunt cele mai populare snackuri, pentru că sunt foarte gustoase și pot fi consumate în orice moment, fie că te uiți la un film, la o competiție sportivă, că stai în fața calculatorului sau petreci o seară alături de prieteni. Pentru că chipsurile din comerț conțin o ...

0 comentarii
Rețetă de omletă... fără ouă
16 octombrie 2015 Rețetă de omletă... fără ouă

Dacă ești un fan al omletelor, dar ții post sau urmezi un regim în care ouăle sunt interzise, nu e nicio problemă. Te poți bucura de acest fel de mâncare, pentru că există o rețetă de omletă fără ouă. Ai nevoi de 200 de grame de brânză tofu, jumătate de cană de lapte de soia, o ...

0 comentarii
Începe Festivalul de Artă Culinară Turcească
15 octombrie 2015 Începe Festivalul de Artă Culinară Turcească

Nu doar prin cânt, dans port popular și grai se poate defini un popor, ci și prin savuroasele bucate tradiționale. De aceea, an de an, Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează Festivalul de Artă Culinară Turcească, în localități dobrogene. Cea de-a a X-a ediţie a ...

0 comentarii
Prăjitura cu mere și nuci care îți va înveseli zilele de post!
14 octombrie 2015 Prăjitura cu mere și nuci care îți va înveseli zilele de post!

Cred că nu este o persoană care să nu iubească prăjiturile, iar prăjiturile cu mere sunt printre cele mai simplu de realizat, foarte gustoase și aromate. Vă prezentăm astăzi o rețetă de prăjitură pufoasă cu mere și nuci care poate fi consumată chiar și dacă țineți post. Pentru această rețetă ...

0 comentarii
Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă
13 octombrie 2015 Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă

Din categoria rețetelor de toamnă vă propunem un desert rapid, gustos și încărcat de arome - mere coapte cu nucă. Aveți nevoie de4 mere, 20 - 30 g unt, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de dulceaţă de vişine sau cireşeși 3 - 4 linguri de fulgi de migdale sau nucă tocată. Pentru început, se ...

0 comentarii
Gust pentru... sadism și psihopatie
13 octombrie 2015 Gust pentru... sadism și psihopatie

O echipă de cercetători austrieci a constatat în urma unui studiu că persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendințe mai mari spre sadism și psihopatie decât toate celelalte persoane. Oamenii de știință au analizat legăturile dintre personalitate și preferința pentru un anumit gust ...

0 comentarii
Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!
12 octombrie 2015 Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!

A venit toamna, a sosit și vremea dovlecilor. Vă propunem o rețetă de dovleac dulce umplut cu carne tocată la cuptor, pentru prepararea căruia aveți nevoie de un dovleac de dimensiune medie, 400 de grame de carne tocată, o cană de orez, două felii de pâine toast, 100 ml vin alb sec, 3 cepe verzi, 100 ...

1 comentariu
Clătite în loc de cină? Iată rețeta cu porumb și cașcaval!
11 octombrie 2015 Clătite în loc de cină? Iată rețeta cu porumb și cașcaval!

Clătitele americane - pancakes - reprezintă unul dintre cele mai populare deserturi, pentru că sunt extrem de ușor de făcut și foarte gustoase. Vă prezentăm astăzi o rețetă de pancakes adaptată, care poate fi consumată ca mic dejun, gustare sau ca cină lejeră, alături de o salată. Potrivit site-ului ...

7 comentarii
Rețetă rapidă de paste cu ton
7 octombrie 2015 Rețetă rapidă de paste cu ton

Dacă vreți să preparați o mâncare rapidă, dar în același timp delicioasă, vă propunem o rețetă de paste cu ton. Pentru două porții, aveți nevoie de 300 gr paste (penne rigate), 250 gr ton din conservă, 500 ml pastă de roșii, 5 căței de usturoi, 2 lingurițe de oregano uscat, 2 linguri de ...

0 comentarii
Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!
7 octombrie 2015 Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!

Dacă până acum asociați fructele cu deserturile, probabil rețeta aceasta vi se va părea unică, însă gospodinele cu experiență probabil își amintesc de mâncărica de gutui cu pui pe care o pregăteau toamna. Pentru a realiza acest preparat, sunt necesare 4 - 5 gutui curățate de ...

0 comentarii
Tarta cu prune pe care nu vei regreta că ai încercat-o!
5 octombrie 2015 Tarta cu prune pe care nu vei regreta că ai încercat-o!

Este sezonul prunelor și ar fi păcat să nu vă bucurați de aroma lor, în această perioadă, în cât mai multe rețete în care binecunoscutele fructe să fie vedetele! Vă propunem astăzi o tartă cu prune foarte gustoasă și aspectuoasă. Astfel, potrivit site-ului ...

0 comentarii
1...11121314
Pagina a fost generata in 0.1787 secunde