Telegraf Online - Culinar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Culinar

Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă
13 octombrie 2015 Mere coapte cu nucă, pentru zile de toamnă

Din categoria rețetelor de toamnă vă propunem un desert rapid, gustos și încărcat de arome - mere coapte cu nucă. Aveți nevoie de4 mere, 20 - 30 g unt, o lingură de zahăr, 2 lingurițe de dulceaţă de vişine sau cireşeși 3 - 4 linguri de fulgi de migdale sau nucă tocată. Pentru început, se ...

0 comentarii
Gust pentru... sadism și psihopatie
13 octombrie 2015 Gust pentru... sadism și psihopatie

O echipă de cercetători austrieci a constatat în urma unui studiu că persoanele amatoare de gust amar ar prezenta tendințe mai mari spre sadism și psihopatie decât toate celelalte persoane. Oamenii de știință au analizat legăturile dintre personalitate și preferința pentru un anumit gust ...

0 comentarii
Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!
12 octombrie 2015 Rețetă aromată de toamnă. Dovleac umplut cu carne tocată!

A venit toamna, a sosit și vremea dovlecilor. Vă propunem o rețetă de dovleac dulce umplut cu carne tocată la cuptor, pentru prepararea căruia aveți nevoie de un dovleac de dimensiune medie, 400 de grame de carne tocată, o cană de orez, două felii de pâine toast, 100 ml vin alb sec, 3 cepe verzi, 100 ...

1 comentariu
Clătite în loc de cină? Iată rețeta cu porumb și cașcaval!
11 octombrie 2015 Clătite în loc de cină? Iată rețeta cu porumb și cașcaval!

Clătitele americane - pancakes - reprezintă unul dintre cele mai populare deserturi, pentru că sunt extrem de ușor de făcut și foarte gustoase. Vă prezentăm astăzi o rețetă de pancakes adaptată, care poate fi consumată ca mic dejun, gustare sau ca cină lejeră, alături de o salată. Potrivit site-ului ...

10 comentarii
Rețetă rapidă de paste cu ton
7 octombrie 2015 Rețetă rapidă de paste cu ton

Dacă vreți să preparați o mâncare rapidă, dar în același timp delicioasă, vă propunem o rețetă de paste cu ton. Pentru două porții, aveți nevoie de 300 gr paste (penne rigate), 250 gr ton din conservă, 500 ml pastă de roșii, 5 căței de usturoi, 2 lingurițe de oregano uscat, 2 linguri de ...

0 comentarii
Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!
7 octombrie 2015 Gustă aroma toamnei pregătind mâncărica de gutui cu pui!

Dacă până acum asociați fructele cu deserturile, probabil rețeta aceasta vi se va părea unică, însă gospodinele cu experiență probabil își amintesc de mâncărica de gutui cu pui pe care o pregăteau toamna. Pentru a realiza acest preparat, sunt necesare 4 - 5 gutui curățate de ...

0 comentarii
Tarta cu prune pe care nu vei regreta că ai încercat-o!
5 octombrie 2015 Tarta cu prune pe care nu vei regreta că ai încercat-o!

Este sezonul prunelor și ar fi păcat să nu vă bucurați de aroma lor, în această perioadă, în cât mai multe rețete în care binecunoscutele fructe să fie vedetele! Vă propunem astăzi o tartă cu prune foarte gustoasă și aspectuoasă. Astfel, potrivit site-ului ...

0 comentarii
Rețetă rapidă de omletă cu gust de pizza
4 octombrie 2015 Rețetă rapidă de omletă cu gust de pizza

Dacă vă este poftă de pizza, gospodinele de la www.caietulcuretete.com vă dezvăluie o rețetă de omletă care cu siguranță o va suplini. Ba mai mult, nu vă veți mai simți la fel de vinovați devorând-o, pentru că nu conține aluat. Ca ingrediente, aveți nevoie de 4 ouă, 100 gr șuncă presată ...

0 comentarii
O afacere excelentă, made in Constanţa, pe internet!
2 octombrie 2015 O afacere excelentă, made in Constanţa, pe internet!

Hotărâte să câștige bani din hobby-ul lor, gospodinele din Constanța pregătesc zacuscă, dulcețuri și prăjituri și le vând femeilor care nu au timp sau nu se pricep să gătească. Tanti Ligia este din Valu lui Traian și ademeneşte potenţialii clienţi cu celebrele ei rețete de gemuri ...

2 comentarii
Peltea de gutui, după „reţeta bunicii”
2 octombrie 2015 Peltea de gutui, după „reţeta bunicii”

„Eu am patru nepoți și îmi place să gătesc pentru ei, dar și să le prepar produse mai deosebite. Una dintre preferatele nepoțeilor mei este pelteaua de gutui, pe care o pregătesc după o rețetă păstrată de la bunica mea, Ecaterina. Îmi amintesc că eram copil și, în serile ...

1 comentariu
Jambon cu gogoșari picanți, bunătățile de la Sărbătoarea Recoltei
29 septembrie 2015 Jambon cu gogoșari picanți, bunătățile de la Sărbătoarea Recoltei

Puține sunt locurile în care se mai găsesc preparate tradiționale din carne, făcute exclusiv din ingrediente neprocesate artificial. Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean de la Pavilionul Expozițional din Constanța abundă în specialități culinare deosebite, realizate de producători ...

1 comentariu
Biscuiți-degetar, creaţi special pentru a lua Nutella cu... degetul
29 septembrie 2015 Biscuiți-degetar, creaţi special pentru a lua Nutella cu... degetul

O idee excelentă pentru micul dejun vine din Italia, o idee apreciată de orice mamă sau de orice iubitor de... Nutella. Un designer italian a reinventat forma biscuiţilor, concepând-o special pentru a putea lua Nutella cu degetul. Potrivit 20minutes.fr, deocamdată există două feluri de a lua ciocolata ...

0 comentarii
Tăiţei cu pui la grill, gata în 30 de minute
27 septembrie 2015 Tăiţei cu pui la grill, gata în 30 de minute

INGREDIENTE 250 g tăiței de orez subțiri; câte 1 mână de mărar, mentă, coriandru și busuioc asiatic (opțional); 2 morcovi, curățați de coajă și tăiați în bastonașe; șalotă feliată și arahide prăjite tocate, pentru servit. INGREDIENTE PENTRU CHIFTELE 1 cățel de usturoi; 3 ...

0 comentarii
Ne aflăm în sezonul strugurilor. Învață să prepari o tartă delicioasă!
27 septembrie 2015 Ne aflăm în sezonul strugurilor. Învață să prepari o tartă delicioasă!

Pentru că ne aflăm în sezonul strugurilor, vă recomandăm o rețetă de preparare a unei tarte delicioase. Aveți nevoie de două ouă, 60 de grame de zahăr, 60 de grame de făină, un sfert de linguriță de praf de copt, 30 de grame de unt topit, 100 de mililitri de lapte, 20 de grame de făină, 30 de ...

0 comentarii
Cum să faci clătitele perfecte
27 septembrie 2015 Cum să faci clătitele perfecte

Toată lumea face clătite. Nu există gospodărie care să nu se fi înfruptat din „desertul săracului”, cum i se mai spune. Însă, chiar dacă pare un fel de mâncare simplu, el poate fi, dacă este făcut cu simţ de răspundere, delicios! DE CE AVEŢI NEVOIE Aveţi nevoie de: 100 g ...

1 comentariu
Expoziție de produse culinare
27 septembrie 2015 Expoziție de produse culinare

Elevii Liceului Teoretic ”George Călinescu” din Constanţa au participat la sfârșitul săptămânii trecute la mai multe activități instructive. Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, ce este serbată anual pe 26 septembrie, elevii din liceu au participat, sub îndrumarea ...

0 comentarii
România, cel mai mare consumator de produse agroalimentare moldoveneşti
21 septembrie 2015 România, cel mai mare consumator de produse agroalimentare moldoveneşti

România este cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova, cu toate că am început să creștem vânzările și exporturile de astfel de produse pe piața Uniunii Europene, a declarat ieri, la RuralFest, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Ion Sula. „Pe ...

0 comentarii
1...121314
Pagina a fost generata in 0.1146 secunde