Am auzit tot soiul de scenarii legate de creşterea puilor şi, implicit, de ce fel de carne de pui cumpărăm şi mâncăm. Puii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să ...
În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat recent limitarea consumului de carne roșie, hamburgerul de quinoa reprezintă un aspect al revoluției culinare din Peru, țară care speră să dea un exemplu lumii în acest sens. "Hamburgerul de quinoa pare a fi o ...
Simplul gest de a ține de mână un apropiat într-o situație de stres duce la reducerea considerabilă a anxietății amândurora. Gestul apare natural, instinctiv, când vrem să alinăm sau să îmbărbătăm pe cineva, scrie passionsante.be. Cercetători canadieni de la Queen's ...
Temperaturile foarte ridicate atinse în timpul pregătirii cărnii albe și roșii la grătar favorizează emisia de substanțe cancerigene pentru om, provocând un risc crescut de cancer la rinichi, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Texas. Vestea neplăcută pentru ...
Usturoiul este extrem de benefic pentru sănătate, iar mai multe studii au demonstrat că un căţel de usturoi consumat pe stomacul gol, dimineaţa, îi va creşte eficienţa, trasformându-l în cel mai puternic antibiotic natural. Motivul este că, atunci când este consumat înainte de ...
Tigăile şi oalele ne pot îmbolnăvi?! Dacă ştim cu toţii că ceea ce mâncăm ne poate îmbolnăvi, aflăm acum că şi vasele de gătit pot fi nocive pentru organism. Nutrienţii din alimente pot fi rapid distruşi dacă încălzim prea mult produsul în sine, iar unele metale grele din ...
În anotimpul rece, sarea ar trebui să devină un aliat în lupta cu răceala şi cu gripa. Dacă ești răcit, toarnă într-un lighean cinci litri de apă clocotită, în care adaugi zece linguri de sare. După aceea, scufundă picioarele în apă și stai astfel zece minute. Băile cu sare ...
Alimentele pe care le consumați seara, la cină, vă pot influența calitatea somnului? Pentru a favoriza apariția somnului, este important să consumați alimente bogate în triptofan, cum ar fi legumele, carnea de curcan și pui sau mierea. Organismul are nevoie de alimente bogate în triptofan, deoarece ...
Dacă faceți constant activități sportive, cu siguranță v-ați întrebat ce ar trebui să consumați înainte și după antrenament ca să nu vă ruinați efortul. Alimentele consumate înainte sau după activitatea sportivă sunt un element-cheie pentru îmbunătățirea randamentului ...
Iarna se apropie, așa că se impune o schimbare de garderobă. Dacă aveți de gând să vă cumpărați haine mai groase sau doar vreți să aflați care sunt ultimele tendințe în modă, trebuie să treceți pe la târgul de îmbrăcăminte și încălțăminte Expotricotex, deschis de ...
Lipsa vitaminei D sporește riscul unui accident cardiovascular? Persoanele al căror nivel de vitamina D este de sub 15 nanograme pe milimetru (ng/ml) de sânge au un risc cardiovascular crescut, au stabilit autorii unui studiu recent. ”Deși rate ale vitaminei D de peste 30 ng/ml au fost mult timp ...
Sărac în calorii, dar bogat în micronutrienți,broccolieste una din legumele care nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. El are și un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale, include în cantități mari vitamina C și vitamina K, extrem de necesare pentru o bună ...
Românii sunt din ce în ce mai sceptici atunci când vor să își cumpere o casă, mai ales din cauza defectelor pe care aceasta le poate avea, dar care nu se văd cu ochiul liber. Inexistența unui sistem de prevenire a incendiilor, incapacitatea de acces la sistemul defect de țevi sau ...
Cercetătorii americani au constatat că mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât cea pregătită în oraș și reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Acest aspect este de înțeles, întrucât cantitatea de glucide conținută de un meniu pregătit ...
Sfecla roşieeste una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Se cunosc efectele sale deosebite în bolile de sânge, de ficat și în cele tumorale, dar nu numai. Substanțele antioxidante bogate ce se găsesc în sfeclă previn leucemia, cancerul pulmonar, acolo-rectal, gastric, de ...
Chiar dacă am apucat din familie să pregătim mâncarea pentru mai multe zile și să o reîncălzim atunci când o consumăm, specialiștii în chimia alimentelor ne avertizează că acest lucru poate deveni, în unele situații, un real pericol pentru sănătate. Acest lucru se ...
Micul dejun trebuie să acopere aproximativ 20 - 30% din necesarul zilnic de energie și de aceea nu poate fi înlocuit de nicio altă masă a zilei? Studiile au demonstrat că nutrienții esențiali pierduți la micul dejun nu sunt compensați la celelalte mese ale zilei. Totodată, persoanele care iau zilnic ...
Renunțarea la scutece reprezintă un pas important în viața bebelușilor. Cu toate că acest proces ne poate da bătăi de cap, cu cât mai devreme va avea loc această schimbare, cu atât mai bine, sunt de părere psihologii. ”Devine o modă ca micuții să stea cu aceste scutece până ...
Dacă vă confruntați cu diferite probleme ale scalpului, fie că vorbim despre căderea părului, mătreață sau alte iritații ale pielii capului, ar trebui să faceți un tratament cu usturoi. Fiind un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale și oligoelemente, usturoiul face minuni în privința ...
Cercetătorii americani susțin, într-un studiu apărut în revista ”Health Affairs”, că stresul la locul de muncă ar fi la originea diferențelor majore în privința mortalității în cadrul diferitelor grupuri ale populației. Cercetătorii s-au bazat în studiul lor pe un ...