Strategii de Poker pentru începători

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Strategii de Poker pentru începători

14 Iunie 2021 / 10:51 119 accesări

Poker-ul îmbină multiple strategii de joc şi este unul dintre cel mai complicate jocuri de masă pe care le poţi accesa. Tocmai de aceea, în jurul acestui joc s-au format comunităţi care îşi dispută supremaţia unor strategii sau care îşi împărtăşesc din experienţa acumulată. Despre asemenea strategii, vom aminti în rândurile următoare, aşa că, dacă vrei să fii un jucător de succes parcurge-le cu atenţie.

Trebuie să îţi diversifici modul de joc

Poţi accesa jocuri păcănele gratis, însă participarea la un joc de poker presupune fonduri proprii pentru a miza. În plus, pentru a-ți asigura succesul la o masă de poker, trebuie să fii un jucător căruia să nu i se poată anticipa următoarea mişcare. Predictibilitatea în acest joc este cel mai mare inamic pe care îl poţi avea, pentru că oponenţii te vor taxa şi urmarea este una singură, vei pierde de fiecare dată.

Acest lucru nu înseamnă că este necesar să joci la întâmplare pentru a-ți pune adversarii în dificultate, dimpotrivă, ai acces la câte strategii vrei. Ideea este să te adaptezi continuu la mersul jocului şi să îţi ajustezi strategia de joc la realităţile de pe masa de poker.

De asemenea, poţi mixa diverse strategii de joc, cu scopul declarat de a câştiga cât mai multe poturi de pe masă. Dacă câştigi, fă-o la o manieră în care să nu îţi sperii oponenţii, însă, dacă pierzi, nu da semne de slăbiciune, pentru că ceilalţi jucători le vor exploata la maxim.

Jocurile diferite de poker necesită strategii diferite

Cel mai bun exemplu în acest caz îl constituie jocul de poker Texas Hold’em, varianta americană. În cadrul acestui joc, te poţi confrunta atât cu versiunea Limit Texas Hold’em cât şi cu No Limit Poker Texas Hold’em.

În varianta de No Limit, trebuie să ajungi până la acţiunea de showdown cât de rar poţi, pentru că nu vrei să îţi epuizezi rapid teancul de jetoane de care dispui. Dacă reuşeşti să tranşezi jocul până acolo, înseamnă că ai reuşit să îţi păstrezi intact fondul şi să-l diminuezi substanţial pe cel al adversarilor.

Pentru varianta Limit, trebuie să îţi reconsideri strategia şi să adopţi o variantă de joc mai agresivă, tocmai pentru că există o limită peste care nu poţi trece şi jocul poate trena. Pentru a putea depăşi acest lucru, este necesar să te asiguri că la capătul jocului ai cât mai multe jetoane pe masă şi că poţi reîncepe jocul din postura de învingător.

Bluffing-ul este supraevaluat

Această tactică cunoscută sub numele de cacialma este o strategie de joc pe care merită să o incluzi în arsenalul tău de strategii, însă ea trebuie aplicată cu discernământ. Nu toţi jucători pot să fie păcăliţi de această strategie şi poţi avea surpriza să dai de un asemenea parior care te poate lăsa fără bani în acest mod.

Cacealmaua se aplică de un jucător cu experienţă atunci când pe masa de joc se afla o valoare mare, căci, în alt mod ea nu se justifică. Să blufezi la 2 jetoane şi să le câştigi, nu îţi aduce niciun avantaj, dimpotrivă, semnalezi celorlalţi jucători că eşti dispus să abuzezi de ea şi, prin urmare poţi să fii taxat grav.

Un semi bluff pe de altă parte, se poate dovedi o strategie câştigătoare, doar respectând condiţia de a nu abuza. Această strategie înseamnă de fapt că poţi cere raise în cazul în care ai în mână cărţi nu atât de bune dar care îţi pot asigura la final o combinaţie superioară adversarilor.

Sunt doar jetoane!

Este evident că nu joci poker pe bani reali pe care să începi să îi dispui pe masa de joc,la fel cum se întâmplă în filmele americane. Într-un cazinou, fie el online sau offline, ai în faţă jetoane pe care sunt inscripţionate valori de joc, valori de care te poţi folosi într-un anumit stadiu de joc.

Dacă le priveşti ca pe simple jetoane şi nu le apreciezi valoarea, atunci ai adoptat o strategie de joc greșită, strategie care îţi poate aduce cu siguranţă falimentul. O să le pariezi cu largheţe şi atunci când nu ai carte bună în mână, adversarii tăi vor simţi imediat acest lucru, acţionând în consecinţă.

Sfatul cel mai bun este acela să le apreciezi la adevărata lor valoare, să le vezi aşa cum sunt, că pe nişte interfeţe ale banilor reali care se pot paria la jocul de poker. Dacă ai această idee în minte vei deveni mai responsabil în joc, le vei aprecia valoarea şi cu siguranţă că vei dobândi şi câştigurile aşteptate.

Nu juca cu frică

Când te aşezi la masa de poker, încrederea în sine trebuie să fie la cote maxime. Nu considera că alți jucători îţi sunt superiori. Nu te descuraja, remontează-te şi urmăreşte jocul cu atenţie. Ideea de câştig la jocul de poker presupune să iei decizii rapide şi de cele mai multe importante, decizii pe care nu le poţi lua cu frică. Dacă simţi că trebuie să faci all-in nu ezita şi depune pe masă toate jetoanele, însă dacă trebuie să te arunci fă-o cu aceeaşi nonşalantă.

Concluzie

Odată ce ai debutat în acest joc, cu siguranţă că încrederea în forţele proprii va creşte odată cu experienţa pe care o vei acumula. Aplică strategiile amintite mai sus, fii curajos, menține-ți moralul, înfrânge cat mai mulți jucători și ia marele pot de pe masa de joc.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2308 secunde