Studenții, chemați la cursuri! Unde se ține deschiderea de la Constanța?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Începe anul universitar!

Studenții, chemați la cursuri! Unde se ține deschiderea de la Constanța?!

Educație 30 Septembrie 2018 / 16:21 3158 accesări

Sute de mii de studenți se întorc în sălile de curs! Luni, 1 octombrie, începe noul an universitar în toate instituţiile de învăţământ superior din România. Potrivit Biroului de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale, la toate cele trei cicluri de învăţământ, respectiv licenţă, masterat şi doctorat, sunt circa 500.000 de studenţi înscrişi, la toate trei ciclurile de învăţământ din ţară. În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.

În majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă.

Universităţile vor deschide noul an de învăţământ prin festivităţi.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2018-2019 a universităților constănțene, particulare și de stat, va fi organizată la Sala Sporturilor din Constanța, pentru prima dată în atâția ani, probabil din cauza vremii care se anunță capricioasă. Informația însă ne-a parvenit prin surse neoficiale deoarece niciuna dintre instituțiile implicate nu a transmis vreo invitație oficială presei.

Astfel, se pare că Primăria Municipiului Constanța, Universitatea „Ovidius”, Universitatea Maritimă, Universitatea „Andrei Șaguna”, Universitatea Tomis Constanța și Academia Navală „Mircea cel Bătrân” se vor reuni luni, 1 octombrie, la ora 11.00, pentru a marca deschiderea noului an universitar 2018-2019.12
Pagina a fost generata in 0.1218 secunde