Studenții facultăților de Arte și Istorie participă la un Atelier de icoane pe sticlă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Universitatea „Ovidius" din Constanța

Studenții facultăților de Arte și Istorie participă la un Atelier de icoane pe sticlă

Educație, Cultură 24 Martie 2021 / 13:21 2874 accesări

Facultatea de Arte, în colaborare cu Facultatea de Istorie și Științe Politice, din cadrul Universității Ovidius din Constanța, organizează joi, cu ocazia celei de-a XIII-a ediții a festivalului studențesc „Primăvara Artelor”, „Atelierul de Artă Sacră Bizantină. Icoane pe sticlă”.

Evenimentul, ce va avea loc pe 25 martie a.c, de la ora 11.00, în atelierul de creație al specializării Pedagogia Artelor Plastice și Decorative din vechiul campus al universității, propune abordarea interdisciplinară, din perspectiva istoriei, antropologiei filosofice, esteticii și tehnicilor artistice de execuție, a icoanelor pe sticlă, fenomen artistic definitoriu pentru cultura Europei de Răsărit.

Potrivit conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, la activitate vor participa aproximativ 30 de studenți și masteranzi ai celor două facultăți, coordonați din punct de vedere artistic de conf. univ. dr. Sînziana Romanescu și lect. univ. dr. Lelia Rus Pîrvan, de la Facultatea de Arte.

„Reprezentând unul din aspectele plastice definitorii ale artei populare românești, tehnica icoanei pe sticlă a fost bine primită în anul 2018 la Universitatea Politehnică din Lisabona, Facultatea de Educație, Specializarea Pedagogia Artelor Plastice, cu prilejul susținerii unui atelier practic pe această temă”, a declarat conf. univ. dr. Sînziana Romanescu.

În cadrul activității, studenții Facultății de Istorie și Științe Politice, coordonați de conf. univ. dr. Adriana Cîteia, vor fi inițiați în tainele picturii icoanelor pe sticlă în tehnica tradițională românească, specifică picturii naive, după modele populare românești.

Festivalul „Primăvara artelor” se află la cea de-a XIII-a ediție și este organizat de Facultatea de Arte, prin Centrul de Cercetare știinţifică și Creaţie artistică „Euxin”.12
Pagina a fost generata in 0.1918 secunde