Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul
Administrație 11 Septembrie 2020 / 16:20 239 accesări 0 comentarii
Foto: CFR Calatori

Foto: CFR Calatori

CFR Călători anunță că studenții își vor putea cumpăra bilete online sau de la automate, pentru reducerea timpului de așteptare la casele de bilete.

Compania CFR Călători a încheiat un protocol cu trei organizații studențești reprezentative cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online. Totodată, Ministerul Transporturilor și CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

Directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu:

Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul. Vom reveni cu mai multe detalii interesante în perioada imediat următoare.

Studenții care vor dori eliberarea online a biletelor sau abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate.

Potrivit CFR Călători, s-a discutat și cu studenții români din străinătate asupra condițiilor tehnice pentru a permite accesul gratuit al acestora cu trenul. Urmează să fie stabilită procedura legală prin care acest lucru să devină posibil.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1591 secunde