Studentul american Otto Warmbier, repatriat din Coreea de Nord, a murit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Studentul american Otto Warmbier, repatriat din Coreea de Nord, a murit

Externe 20 Iunie 2017 / 09:02 2457 accesări

Studentul american de 22 de ani Otto Warmbier, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după detenția sa în Coreea de Nord, a murit luni, a anunțat familia sa într-un comunicat, potrivit AFP. Studentul american eliberat după ce a fost ţinut în detenţie un an şi jumătate în Corea de Nord a murit. "Este datoria noastră tristă să vă anunțăm că fiul nostru Otto Warmbier și-a încheiat călătoria pe pământ. Înconjurat de familia care îl iubește, Otto a încetat din viață (luni) la orele 14.20" (18.20 GMT), la Cincinnati, în Ohio (nord), a scris familia lui. Când tânărul a revenit acasă, "el era incapabil să vorbească, incapabil să vadă și incapabil să reacționeze la comenzi verbale. Părea foarte dezorientat, neliniștit", potrivit familiei.

Deși "nu i-am putut auzi deloc vocea, într-o zi expresia feței i s-a schimbat — era liniștit. Se afla acasă și credem că și-a putut da seama de acest lucru", au adăugat părinții săi, Fred și Cindy. Președintele american, Donald Trump, a apreciat vineri ca fiind "cu adevărat îngrozitoare" starea de sănătate a studentului american repatriat în Statele Unite în stare de comă după peste un an de detenție în Coreea de Nord.

Otto Warmbier a fost arestat în ianuarie 2016, în timp ce se afla în Coreea de Nord în cadrul unei vizite organizate, pentru că a încercat să fure un afiș de propagandă. El a fost condamnat la 15 ani de muncă forțată de Curtea Supremă nord-coreeană.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2218 secunde