SUA acuză Iranul de comiterea atacurilor din Golful Oman

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donald Trump: „Naţiune teroristă“ SUA acuză Iranul de comiterea atacurilor din Golful Oman
Externe 14 Iunie 2019 / 16:27 291 accesări 0 comentarii
Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre SUA şi Iran

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre SUA şi Iran

Iranul a comis atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman, a acuzat, vineri, preşedintele SUA, Donald Trump, avertizând „naţiunea teroristă“ că Washingtonul analizează măsuri pentru contracararea acţiunilor de acest tip.

„Nu tratăm în mod simplu această situaţie. Iranul a făcut acest lucru, se vede în înregistrarea cu ambarcaţiunea“, a declarat Donald Trump referindu-se la imagini difuzate de Forţele Navale americane care ar surprinde o navă iraniană îndepărtând o mină dintr-un petrolier. „Aceste mine au numele Iranului scris pe ele. Sunt o naţiune teroristă şi vă pot spune că s-au schimbat mult de când sunt eu preşedinte", a adăugat Donald Trump, citat de Fox News.

Armata Statelor Unite a făcut public un video în care ar fi surprinşi membri ai Gardienilor Revoluţiei din Iran în timp ce recuperează o mină nedetonată de pe laterala unui petrolier japonez, în contextul în care SUA acuză Iranul de atacurile asupra petrolierelor din Golful Oman. Armata americană a făcut publice şi o serie de fotografii cu mina nedetonată, ataşată magnetic de laterala navei petroliere, înainte să fie recuperată de Gardienii Revoluţiei.

Fotografiile şi înregistrările video de acest tip sunt în general greu de declasificat, dar au fost făcute publice în contextul în care Administraţia de la Washington acuză Iranul de atacul asupra celor două petroliere din Golful Oman, acuzaţie negată vehement de Administraţia de la Teheran. Bill Urban, purtător de cuvânt al Marinei Statelor Unite, a transmis că ambarcaţiunea Gardienilor Revoluţiei a fost observată în timp ce se apropia de petrolierul japonez pe care era instalată mina. „A fost observat şi înregistrat în timp ce recupera mina nedetonată de pe nava Kokuka Courageous”, a declarat Urban.

Două petroliere, unul norvegian şi altul japonez, au fost atacate joi dimineaţă în Golful Oman, la intrarea în Golful Persic, în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi Iran. În urmă cu câteva săptămâni, alte atacuri au vizat patru nave, în largul coastelor Emiratelor Arabe Unite.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2298 secunde