SUA ameninţă mai multe ţări din cauza unei bande criminale! Ce s-a întâmplat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA ameninţă mai multe ţări din cauza unei bande criminale! Ce s-a întâmplat

Externe 24 Mai 2018 / 17:39 536 accesări
Mara Salvatrucha sau MS 13

Mara Salvatrucha sau MS 13

Preşedintele american, Donald Trump, a atenţionat miercuri că lucrează la un plan pentru a reduce ajutorul SUA pentru ţările despre care spune că nu fac nimic pentru a-i opri pe membrii bandei criminale MS-13 să ajungă ilegal în Statele Unite, relatează Reuters. "Analizăm întreaga noastră structură de ajutor. Se va schimba radical", a spus Trump la o masă rotundă despre ameninţarea reprezentată de această bandă violentă.

MS-13, sau banda Mara Salvatrucha, a fost fondată în Los Angeles în anii '80 parţial pentru a-i proteja pe imigranţii din El Salvador, iar de atunci s-a dezvoltat într-o organizaţie criminală transfrontalieră extinsă. Are 30.000 de membri în întreaga lume şi 10.000 în SUA, conform Departamentului de Justiţie al SUA. Trump a făcut din lupta împotriva acestei bande un punct central în eforturile sale de a opri afluxul de imigranţi ilegali care ajung în SUA.

Săptămâna trecută, i-a catalogat drept "animale" pe membrii bandei, fiind criticat de democraţi şi de guvernul mexican. Miercuri, el şi-a apărat această descriere. "I-am numit „animale” data trecută şi am fost criticat. S-a spus: „Sunt şi ei oameni”. Nu sunt oameni. Sunt animale", a reafirmat Trump la evenimentul de miercuri, care a avut loc în comunitatea Bethpage din Long Island, New York.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit detalii despre planul său de reducere a finanţările pentru ţările de unde provin membrii bandei MS-13, dar a precizat că sancţiunile vor fi ample. El nici nu a numit vreuna din ţările potenţial vizate. "Vom crea ceva prin care de fiecare dată când vine cineva dintr-o anumită ţară, vom tăia o sumă destul de mare de bani", a spus el.12
Pagina a fost generata in 0.2058 secunde