SUA avertizează Germania să nu utilizeze reţele 5G ale Huawei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA avertizează Germania să nu utilizeze reţele 5G ale Huawei

Tehnologie 12 Martie 2019 / 19:55 1533 accesări

Conflictul cu Huawei este una dintre numeroasele dispute dintre Washington şi Beijing. Statele Unite şi China şi-au impus reciproc, anul trecut, tarife pentru bunuri în valoare de sute de miliarde de dolari.

În Germania, ministrul Economiei, Peter Altmaier, a spus joi, la un talk show al ZDF, că Germania nu doreşte să interzică Huawei, dar că Berlinul vrea să modifice legislaţia pentru a se asigura că toate componentele utilizate în reţelele 5G vor fi sigure. Statele Unite au atenţionat Germania că dacă va utiliza reţele 5G ale Huawei, atunci schimbul de informaţii între agenţiile de securitate ale celor două ţări vor fi mai mici, acesta fiind primul avertisment explicit adresat Berlinului în legătură cu consecinţele refuzului de a interzice echipamentele de telecomunicaţii ale companiei chineze, transmite Reuters, potrivit News.ro. Ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, a emis avertismentul prin intermediul unei scrisori cu data de vineri, a relatat publicaţia Wall Street Journal. Grenell a afirmat în scrisoare că legislaţia din China impune firmelor chineze să sprijine agenţiile de securitate şi că verificarea softurilor Huawei ar putea să nu asigure că nu există vulnerabilităţi.

Anul s-a încheiat cu arestarea directorului financiar al Huawei în Canada, la solicitarea Statelor Unite, spre indignarea Chinei.

Taguri articol


12