SUA evaluează noile documente privitoare la Fethullah Gülen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA evaluează noile documente privitoare la Fethullah Gülen

05 August 2016 / 08:32 277 accesări

Statele Unite evaluează noile documente trimise de Turcia în sprijinul unei eventuale extrădări a predicatorului Fethullah Gülen, acuzat de regimul de la Ankara că a orchestrat lovitura de stat eșuată din 15 iulie, a declarat joi un reprezentant al Departamentului de Stat american, citat de Reuters.

''Autoritățile turce au trimis în mai multe rânduri documente și suntem în proces de parcurgere a respectivelor documente'', a afirmat purtătorul de cuvânt Mark Toner.

Fethullah Gülen trăiește din 1999 într-un exil autoimpus în statul american Pennsylvania.

Toner a adăugat că SUA s-au oferit să ajute Turcia la anchetarea tentativei de puci din 15 iulie. Nu se știe dacă Ankara a oferit vreun răspuns la această ofertă.

Un tribunal din Istanbul a emis joi un mandat de arestare împotriva predicatorului Fethullah Gülen. În mandatul de arestare, fostul imam este acuzat că "a ordonat tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie", care a creat un vid de putere timp de câteva ore și a dus la moartea a 272 de persoane. Aceste demers a deschis calea unei solicitări formale adresate SUA pentru extrădarea lui Gülen, pe care președintele turc Recep Tayyip Erdogan îl consideră dușmanul său.

Cei mai înalți responsabili din Turcia au cerut deja de mai multe ori Statelor Unite extrădarea 'teroristului' Gülen. Washingtonul a solicitat Ankarei să furnizeze probe privind implicarea lui Gülen în tentativa de răsturnare a puterii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4144 secunde